Zo lang mogelijk in de eigen woonomgeving blijven wonen?

Foto: rli.nl

LINGEWAARD – Mijn moeder wordt steeds hulpbehoevender. Ze wil nog graag zo zelfstandig mogelijk blijven. Maar het  lukt haar nu al amper om zichzelf te redden. Ik ga dagelijks al bij haar langs voor de wasverzorging, de boodschappen en om de maaltijd voor haar te  bereiden en haar huis schoon te houden. De thuiszorg komt dagelijks voor de persoonlijke verzorging.

Ze wordt steeds vergeetachtiger en er is dementie vastgesteld. Het wordt voor mij allemaal wat veel merk ik. Hoe wordt het mogelijk om haar zolang mogelijk in haar eigen woonomgeving op een veilige manier te laten wonen?

Antwoord

Om de juiste hulp te krijgen om uw moeder en u te kunnen ondersteunen, is het goed om contact op te nemen met de afdeling WMO van de gemeente. Daar kunt u veel informatie krijgen over wat u zelf kunt doen, maar ook waar de gemeente u bij kan ondersteunen.

Er kan een huisbezoek plaatsvinden om samen met u en uw moeder te kijken naar de problemen die jullie ervaren en daarbij mogelijk passende oplossingen zoeken. Dat kan op veel terreinen liggen, zoals een vrijwilliger die uw moeder gezelschap houd of met haar een activiteit onderneemt, maar ook maaltijdvoorzieningen, ondersteuning bij het huishouden of mogelijk professionele ondersteuning en begeleiding.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met afdeling Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30 uur tot 12.30 uur via 026-3160111 kies optie 1.

Bron: Gemeente Lingewaard

(aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend)

Reacties