Uniek digitaal platform voor mensen met een beperking!

Foto: Uniek Sporten

REGIO – Onder het toeziend oog van Minister Schippers is donderdag 23 april op Sportcentrum Papendal het nieuwe digitale platform van Uniek Sporten in gebruik genomen. Dit rondom de presentatie van het nieuwe gehandicaptensportbeleid en de 40e verjaardag van Fonds Gehandicaptensport. Een uniek digitaal platform met niet alleen een vernieuwde website www.unieksporten.nl, maar ook een eigen app. Hiermee wordt een volgende stap gezet om nog meer mensen met een beperking structureel aan het sporten te krijgen.

Met de app van Uniek Sporten kunnen mensen met een beperking, net als op de website, een geschikte vorm van sport of bewegen vinden. Ze kunnen kijken welke sporten er zijn, filmpjes van de sport bekijken en de locatie, tijden en contactpersonen vinden. Daarnaast kan een profiel aangemaakt worden.

Gebruikers kunnen zich koppelen aan de sportaanbieder waar ze actief zijn en in contact komen met andere sporters. Als ze nog niet sporten, kunnen ze in contact komen met mensen die al sporten. Zij kunnen meer informatie geven of de potentiële sporter ontvangen als die een keer komt kijken of meedoen. Op die manier kunnen mensen met een beperking elkaar op weg helpen.

Daarnaast is het laatste nieuws uit de regio, het Paralympische nieuws en het nieuws van het Fonds Gehandicaptensport te vinden. De agenda geeft een overzicht van de lokale en landelijke evenementen en activiteiten die de komende tijd plaatsvinden. Kortom: een app en vernieuwde website die veel informatie en mogelijkheden bevatten!

Het platform is op dit moment actief in de regio’s Arnhem en Nijmegen en binnenkort ook in de regio Apeldoorn.

Download de app

Reacties