Zwemseizoen 2015 van start

Foto: Publiek domein

De provincie Gelderland komt bij de start van het zwemseizoen 2015 met een actuele zwemwaterfolder. In deze folder staat informatie over de belangrijkste Gelderse dagrecreatiegebieden en natuurzwemplassen en over veilig zwemmen.

Klassering

Op de informatieborden wordt de zwemwaterkwaliteit van het gebied weergegeven in een klasse. De indeling van zwemwateren in verschillende klassen (uitstekend, goed, aanvaardbaar en slecht) gebeurt op basis van een gemiddelde van de waterkwaliteit over vier jaar. Dit kan afwijken van de actuele waterkwaliteit.

In de klasse ‘slecht’ lopen mensen in verhouding een groter risico ziek te worden door het zwemwater dan in de klasse ‘uitstekend’.

Dit systeem wordt in alle Europese landen ingevoerd, zodat het publiek beter geïnformeerd wordt over eventuele gezondheidsrisico’s van zwemmen in open water.

Zwemwater.nl

Op de landelijke site zwemwater.nl staat actuele informatie over alle zwemwaterlocaties in Nederland. Actuele informatie is ook te vinden op teletekst pagina 390 van Omroep Gelderland en teletekst pagina 725 van de NOS.

Download

zwemwaterkaart 2015 provincie gelderland

zwemplaatsen 1

zwemplaatsen 2

Reacties