5 mei wordt ook in Bemmel gevierd

Foto: Publiek domein

BEMMEL – In de nacht van 4 op 5 mei zal door de stichting Stinase het bevrijdingsvuur in Wageningen worden opgehaald en naar Huissen worden gebracht.

Stichting deBOL zal met een groot aantal wandelaars op 5 mei om 11.00 uur het bevrijdingsvuur in Huissen ophalen en via Angeren naar Bemmel brengen, waar het ’s middags zal branden op de Markt.

De normaal geplande wandeltocht van woensdagmorgen zal voor deze keer verzet worden naar dinsdag 5 mei en ook de tijd zal anders dan anders zijn. Kijk voor informatie hierover op de website: www.debolbemmel.nl.

De wandelaars zullen om 12.45 uur aankomen in Bemmel in de Dorpsstraat bij basisschool De Vlinderboom en dan kan iedereen aansluiten om het vuur naar de Markt te brengen waar het om 13.00 uur ontstoken zal worden.

Op de Markt worden van 13.30 tot 15.30 uur kinderspelen gehouden en zal muziek gedraaid worden. Brasserie Bloem zal een gezellig terras inrichten en zo hoopt deBOL er voor jong en oud een gezellige middag van te maken.

Om 16.00 uur zullen de wandelaars het bevrijdingsvuur naar de Mariakapel op De Heuvel brengen en iedereen die meeloopt krijgt daar een kaarsje dat aangestoken kan worden aan het bevrijdingsvuur en die kaarsjes kunnen dan blijven branden in de Mariakapel.

Reacties