Bevrijdingsdag Huissen met Ernst Daniël Smid

Foto: www.ernstdanielsmid.nl

HUISSEN – Samen met de Stedelijke Muziekvereniging Huissen verzorgt de bekende operazanger Ernst Daniël Smid een prachtig concert in de Stadsparochiekerk in Huissen.

Bevrijdingsdag begint voor de leden van Stinase eigenlijk al om 0,00 uur. Dan staat Stinase samen met een groep lopers klaar om het bevrijdingsvuur te ontvangen. Al vele jaren haalt Stinase het vuur op in Wageningen. Dit vuur wordt overhandigt door de burgemeester van Wageningen aan veel loopgroepen die het vuur door heel Nederland brengen.

Ook een groep lopers uit Huissen brengt het vuur van Wageningen naar Huissen. Tussen 03.00 en 04.00 uur verwachten wij dat we met het vuur op De Markt in Huissen aankomen. Hier zal de vlam de hele dag, tot het begin van het concert, blijven branden.

Dit jaar, vanwege 70 jaar Bevrijd, zal het vuur ook overdag door loopgroepen naar de diverse kernen van de gemeente Lingewaard gebracht worden. Om 11.00 uur verwacht Stinase een aantal loopgroepen die het bevrijdingsvuur verder brengen. Voor het overdragen van het vuur zal er een korte en feestelijke ceremonie zijn.

Bevrijdingsconcert

Ter gelegenheid van het feit dat het 70 jaar geleden is dat er in Nederland een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog organiseert Stinase op dinsdag 5 mei een bevrijdingsconcert.

Dit jaar zal tijdens dit bevrijdingsconcert Ernst Daniël Smid optreden. Hij zingt liederen die begeleid worden door een pianist en door de Stedelijke Muziekvereniging Huissen. De Stedelijke Muziekverening Huissen zal ook een aantal eigen stukken ten gehore brengen.

Tijdens het concert zullen er veel bekende melodieën te horen zijn. Misschien kunt u deze zelfs wel mee zingen of neuriën, dat zien wij ook graag gebeuren. Ernst Daniël Smid zal zelf ook veel vertellen over zijn muziek. Wij verwachten een uniek concert.

Voor dit concert zijn er geen kaarten te koop. De toegang is voor dit geweldige concert gratis en in de pauze krijgt u zelfs een kopje koffie aangeboden.

Het concert begint om 20.00 uur en de kerk aan de Lange Kerkstraat is gaat om 19.00 uur open voor de bezoekers.

Stinase Huissen

Reacties