Herdenkingsconcert Requim for the fallen

Foto: Dominicanenklooster Huissen

Op zondag 3 mei 2015 wordt het “Requiem For the Fallen” van Peter Leech uitgevoerd in de Kapel van het Dominicanenklooster te Huissen.

Dit requiem zal in het kader van 70 jaar herdenken  worden uitgevoerd door Panta Rhei Vocaal, een professioneel ensemble dat zich specialiseert in het zingen bij uitvaarten en herdenkingen, onder leiding van Frank Litjens. De zang zal hierbij worden afgewisseld met het voorlezen van fragmenten uit oorlogsdagboeken van mensen uit Huissen en omgeving.

Het “Requiem For the Fallen” is geschreven door de Britse componist Peter Leech. Leech komt uit een familie met een sterke militaire traditie. Zijn grootvader en oom hebben gevochten tijdens de Tweede Wereldoorlog en hebben deelgenomen aan Operatie Market Garden. Zij wisten de oorlog te overleven.  Peter Leech  woont dicht bij Taunton,  Somerset (GB) waar een grote marinebasis is. In 2008 sneuvelden 14 leden van de ‘’40 Commando Royal Marines’’ op missie in Afghanistan.

Vanwege zijn familieachtergrond heeft Leech een sterke band met de strijdkrachten. Deze band heeft hem er in 2010 toe gezet dit Requiem te schrijven als een eerbetoon aan diegenen die tijdens de oorlog gesneuveld zijn en de rouwende families die zij hebben achtergelaten, zoals dat ook was na de Tweede Wereldoorlog.

Exoduscomité
De uitvoering in de kapel van het Dominicanenklooster wordt georganiseerd in samenwerking met het Exoduscomité te Huissen. Het Exoduscomité levert een bijdrage in de vorm van een WO II fotopresentatie op panelen. Daarmee wordt het thema van het herdenkingsconcert visueel versterkt.

Kijk hier voor meer informatie.

Reacties