Redders van drenkeling uit Angeren gehuldigd

Foto: Burgemeester Schuurmans (Twitter)

ANGEREN – Op 21 november 2014 hebben twee toevallig passerende automobilisten het leven gered van mevrouw Britt Eeuwes, uit Angeren die met haar auto te water was geraakt. Eeuwes reed van haar werk bij dierenpraktijk De oude Linge naar huis en vloog uit de bocht. Door snel in het water te springen kreeg de heer Marcel Zweers de passagiersdeur open en kon hij, samen met de heer Reijnier, mevrouw Eeuwes en haar hond redden.

Begin deze week werden de redders op het gemeentehuis van Overbetuwe, in aanwezigheid van politie en familie gehuldigd door Marianne Schuurmans, burgemeester van Lingewaard en Toon van Asseldonk, burgemeester van Overbetuwe.

“Een mooiere daad kun je niet bedenken, met recht een heldendaad”, aldus Toon van Asseldonk. Zijn dankwoord werd onderstreept door Marianne Schuurmans die benadrukte; “laat uw beider optreden een voorbeeld voor velen zijn”.

De beide burgemeesters vergezelden hun dankwoord door het aanbieden van bloemen en een pakket met streekproducten uit de beide gemeenten.

Bron: Gemeente Lingewaard

Reacties