OBC-leerlingen hard gewerkt voor het goede doel

Kerststukjes, kerstbomen van hout, koekjes, soep, kerstpakketten, sponsoracties en zelfs muzikaal talent werd ingezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor 3FM Serious Request. Het doel: meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden een toekomst bieden. 

OBC Huissen startte de actie met een Serious ReqKERSTmarkt op woensdag 17 december. De leerlingen van klas G3A organiseerden deze markt helemaal zelf. Ieder duo bedacht een manier om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Bezoekers konden een familiefoto laten maken, lootjes kopen voor mooie prijzen en uiteraard waren er allerlei lekkernijen te koop. 

Klas G3A reizen met elkaar naar Haarlem om maar liefst € 808,99 naar het Glazen Huis te brengen

OBC Elst organiseerde op donderdag 18 december voor de 23e keer het Burgklasconcours. Echter was het dit jaar extra speciaal want in combinatie met een gezellige kerstmarkt probeerde ook zij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Serious Request. Alle brugklassen lieten zien wat zij het afgelopen jaar op muzikaal gebied hebben geleerd.

Ruim 500 toeschouwers konden op deze avond genieten van 12 optredens. Daarnaast bezochten zij de kerstmarkt in de aula van de school. Via een loterij, de verkoop van spullen, warme chocomelk en andere leuke acties verzamelde de school € 4.366.   

Havo 4 leerlingen van OBC Bemmel haalden via allerlei sponsoracties geld op voor Serious Request. Daarnaast hebben de vwo-leerlingen in het kader van het thema ‘stille armoede’ tientallen grote voedselpakketen verzameld voor de voedselbank!

OBC Huissen 

ttxt7xysyqx8d1rg3qkxtibt6

pd0hxvsxalfi8sk8w81n4ectn

rjs5mjngdb91251e0wcuou3lb

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.