Zeuvende (oliebollen) mentaliteit

BEMMEL – Op 30 en 31 December zijn de buitenaards beroemde lekkere oliebollen en appelflappen, gebakken door ’t Zeuvende’ weer te koop aan de kraam naast Cafetaria Moos aan de Dorpsstraat. Negen flappen of 8 bollen voor 4,50 euro, geen vette prijs, dus dat wordt hollen om het oude jaar smakelijk uit te rollen.

Opbrengst voor Scouting Bemmel en Toestanden Op Podium

Het bakken zelf is al een goed doel: mannen vrouwen kinderen en kleinkinderen van het ooit roemruchte Zeuvende team van handbalvereniging Batouwe komen bij elkaar om bijna een etmaal achtereen oliebollen en appelflappen te bakken. Het is bijkans een familie-uitje waarbij de banden weer warmer en de verhalen sterker worden.

De opbrengst van de megabaksessie gaat ieder jaar naar goede doelen. Dit jaar diende de Scouting-Bemmel een aanvraag in om haar vuurplaats (op last van de veiligheid) te kunnen verplaatsen. Zij doen veel werk zelf, maar een bijdrage zou de begroting sluitend maken. Toestanden Op Podium (TOP) heeft een bijdrage gevraagd om een professioneler zaal te kunnen realiseren. Al 17 jaar timmeren de vrijwilligers aan de weg om muziek- cabaret- film- dans- en andere uitgaansavonden voor elke Lingewaarder mogelijk te maken.

De Zeuvende mentaliteit

De mannen en de aanhang van ‘t Zeuvende geven al jaren aan doelen zoals ‘De Minkhof’ ‘Het Dijkmagazijn’ ‘de Lingehof’ de handbaljeugd etc. Ze geven niet alleen geldelijke bijdragen, maar leveren ook spierkracht. Zo kreeg de omgeving van ‘Het Kapelletje’ een grondige opknapbeurt en wordt momenteel hard gewerkt aan de bestrating van het ’Oude Kerkhof’ en het volgende project dient zich alweer aan.

Op zes locaties in Bemmel plaatst ’t Zeuvende  borden met historische beelden van het oude dorpsleven. Waar doen die mannen het van-voor? De zeuvende mentaliteit! En wat is dat? Geen idee, dat zit diep van binnen. En zo wordt ons dorpje aan de rivier mooier en mooier.

Meer informatie over ’t Zeuvende op www.zeuvende.nl
Meer informatie over de Scouting op www.scouting-bemmel.nl.
Meer informatie over TOP op www.topbemmel.nl

ms50nqtwm7gdftn0fflgprkka

q4yf7ty69sq4sk4ddw8ukxcmy

fu12w664n6qqmgb53xuiulkop

p9mr9sczpwt3zi5clceyykr23

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.