Bert Gerritsen antwoord Gerard Lucassen (Betuweland)

Foto:

Wij publiceerden woensdag 18 december 2014 de column van Bert Gerritsen ‘Kamikazecoalitie’. De heer Gerard Lucassen, lid van de Raad van Bestuur van Betuweland waaronder ook Sancta Maria valt, reageerde op deze column. Bert Gerritsen geeft vandaag antwoord. 

Geachte heer Lucassen,

Dank voor uw reactie. Fijn dat u mijn beschrijving van de politieke situatie in de gemeente Lingewaard respecteert.

Daarnaast is het mij volledig bekend dat uw verzoek aan de gemeente een tijdelijk karakter van twee jaar draagt. Waar het daadwerkelijk om gaat, uw verzoek dwarsboomt de plannen voor de ontwikkeling van een Sociaal Cultureel Centrum volledig. Deze besluitvorming heeft de raad eerder genomen.

Verantwoordelijk wethouder Theo Janssen heeft zowel de raad als de burger in Huissen verrast met zijn snelle acties. Hij heeft duidelijk veel haast. Logisch, u wilt ook weten waar u aan toe bent. Uw bewoners die tijdelijk moeten verkassen hadden nu reeds moeten weten waar ze aan toe zijn.

In eerste instantie was Loovelden uw oplossing, een rustige omgeving. Uit de media lezen zij nu de strijd om het Stadhues. Slechte zaak. Nu gaat uw voorkeur uit naar een tijdelijk verblijf in het Stadhues. Prachtige locatie! Echter ook een bijzonder rumoerige omgeving op een evenementenplein. Een aantal keren per jaar zijn de decibellen ver in de omgeving tot laat te horen. Immers, voor die evenementen is in de APV geen maximum aantal decibellen opgenomen. Wellicht zinvol om te informeren bij de veelal oudere bewoners op het Raadhuisplein. Zij klagen steen en been! Wilt u dit uw bewoners twee jaar aandoen?

Verrassend te lezen dat u in het verleden positief stond tegenover bouwplannen op de plek van de Aloysiusschool. Mijn informatie is afkomstig vanuit politieke partijen en volgens mij heel jammer dat dit niet tot realisatie is gekomen. Mijn excuses voor de onjuiste weergave. Eens te meer blijkt hoe gecompliceerd politiek in elkaar zit!

Het is nu aan het college en vooral de raad. Moet het SCC wijken voor uw verzoek en vooral hoeveel geld gaat het kosten voor de gemeenschap, zowel de komende twee jaar als daarna. De snelle aanvraag per 1 november voor de omgevingsvergunning heeft daar alles mee te maken. Het is duidelijk dat de wethouder geld wil verdienen aan het Stadhues. Benieuwd welke plannen het college dan heeft voor een ander SCC.

Het wordt gevolgd door mij als columnist. Ik geef weer wat er leeft in Huissen. Een vervolg zal zeker komen.

Hoop dat ik u volledig heb geïnformeerd over de achtergrond van mijn column.

Met vriendelijke groet,

Bert Gerritsen

(Bekijk voor zowel de column Kamikazecoalitie als de reactie van de heer Lucassen het DOSSIER onderaan dit deze brief).

 

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties