Reactie Gerard Lucassen namens Sancta Maria op column Bert Gerritsen 

Foto:

Wij publiceerden woensdag 18 december 2014 de column van Bert Gerritsen ‘Kamikazecoalitie’ op deze nieuwssite. De heer Gerard Lucassen, lid van de Raad van Bestuur van Betuweland waaronder ook Sancta Maria valt, reageerde vandaag op deze column met de volgende brief.

Geachte heer Gerritsen. Ik respecteer uw beschrijving van de politieke situatie in de gemeente Lingewaard maar de rol die u mij toeschrijft is niet correct.

Als bestuurder van Betuweland, waartoe de locatie Sancta Maria behoort, heb ik het collega gevraagd of wij tijdelijk gebruik kunnen maken van het stadhuis. Wij willen hier de bewoners van Sancta Maria onderbrengen tijdens de nieuwbouw van Sancta Maria zodat onze bewoners in het, voor hen vertrouwde,  centrum kunnen  blijven. Ik heb dus niet gevraagd voor een permanente woonzorgfunctie maar voor een tijdelijke.  Het zou fijn zijn dat de Huissense politieke gemeenschap ook  het belang van de bewoners van Sancta Maria mee neemt  in hun afwegingen.

Over de opmerking dat ik in het verleden ook regelmatig nee heb gezegd tegen de plannen van politiek Lingewaard het volgende.

Wij waren wel bereid om nieuw te bouwen op het terrein van de Aloysiusschool maar de politieke verhoudingen waren de afgelopen jaren zoals u die omschrijft in uw column . Hierdoor kon/wilde de raad geen besluit nemen over het centrumplan waarvan wij dan ook onderdeel zouden zijn. Uiteindelijk is er gekozen voor AH op die plek waarna wij ons weer bezig zijn gaan houden met het ontwikkelen van de nieuwbouw op onze eigen locatie.

Onze plannen zijn nu zover dat het alsnog bouwen op het Aloysius terrein een gepasseerd station is.

Wellicht wilt u deze aanvullende informatie aan uw verhaal toevoegen. Ik vertrouw erop dat ik u zo voldoende heb geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Gerard Lucassen

2

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.