Afrikaproject op Het Drieluik groot succes

HUISSEN – Drie weken lang stond alles op basisschool Het Drieluik in Huissen in het teken van Afrika. Vanaf het moment dat je één voet over de drempel van deze Daltonbasisschool zet had je het gevoel werkelijk in Afrika te zijn beland.

Het begon al met een spectaculaire opening door een heuse Afrikaanse djembé speler. In de drie daaropvolgende weken hebben de kinderen kennis gemaakt met heel veel verschillende facetten van dit continent. Kinderen kregen workshops Afrikaanse dans, Zuluzang en Djembé spelen.
Daarnaast waren er ook diverse presentaties door mensen buiten de school over het leven in Afrika. De SOL (stichting ontwikkelingssamenwerking Lingewaard) heeft deze workshops en presentaties mede mogelijk gemaakt.
Daarnaast hebben de kinderen ook in de klas hard gewerkt aan het thema. Door middel van de ‘4x wijzer’-werkwijze zijn de kinderen aan de slag gegaan met diverse opdrachten. Met deze werkwijze kunnen kinderen opdrachten maken die passen bij hun eigen intelligentie en dus bij de manier van leren die past bij het kind.
Video van Martijn van Vuuren

Ook hebben de kinderen prachtige dingen gemaakt die uiteindelijk zijn verkocht op een Afrikaanse markt. Tijdens deze markt werd er geld ingezameld voor het goede doel ‘Ubuntu goes Dutch’. Een oudleerling van de school gaat met haar middelbareschool OBC Bemmel naar Zuid Afrika om daar een school in het dorp Genadendal te bezoeken.

Met het geld dat het Drieluik inzamelt, wordt een bijdrage geleverd aan een nieuw gebouw dat er gerealiseerd wordt. Dit pand is niet alleen bedoeld voor scholieren maar het moet ook een plaats zijn voor ouderen, gehandicapten en sportgroepen uit de omgeving.

Behalve de markt hebben de kinderen ook geld ingezameld door middel van een sponsorloop. Het uiteindelijke bedrag dat ze opgehaald hebben is 3.160,67 euro.

Op www.dalton-drieluik.nl en www.facebook.com/HetDrieluik zijn nog meer filmpjes en foto’s te zien van het gehele project.

ib4448t4xuy1aibjjipk5c4mx

fug85i8y11lyz5mtgt8i6rpco

c52i3qac7w222ayxxu73k9rj5

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.