Oproep voor schrijfwedstrijd Literair Café TOP

Foto:

LINGEWAARD – Voor de achttiende en vooralsnog laatste keer organiseert de stichting Toestanden Op Podium (TOP) te Bemmel, in samenwerking met uitgeverij Kontrast, haar jaarlijkse literaire schrijfwedstrijd. Daartoe nodigt TOP schrijvers uit een verhaal van maximaal 1000 woorden of maximaal drie gedichten (hooguit 30 regels per gedicht) op te sturen. Verhalen en gedichten mogen niet eerder gepubliceerd zijn. 

Het gekozen thema, enigszins aansluitend bij dat van de Landelijke Boekenweek en in het verlengde van het thema van het vorige jaar, luidt ditmaal ‘Gek van reizen’. Gek worden van reizen of er juist gek op zijn, het móeten of het mógen reizen, van a naar b in een straat, een stad, of een land, vakantiebelevenissen, een reis in het hoofd; het thema laat zich in talloze varianten uitwerken. 
Een deskundige jury zal het ingezonden werk beoordelen. De beste inzendingen worden in een bundel opgenomen. De presentatie van de TOP-bundel zal plaatsvinden tijdens het jaarlijkse Literair Café, op – anders dan het programmaboekje vermeldt – zaterdag 14 maart 2015. 
TOP Literaire cafe 2012

Een aantal schrijvers wordt uitgenodigd het eigen werk voor te lezen. Een origineel muzikaal dan wel cabaretesk optreden en een amusante quiz completeren deze ongetwijfeld weer onderhoudende avond. 

Inschrijven

Het inschrijfgeld bedraagt € 15,00 (€ 17,50 voor België) per inzending (hooguit 2 inzendingen per persoon). Bij de bevestiging van ontvangst van uw inzending ontvangt u bericht over de wijze van betaling. Elke inzender ontvangt een gratis exemplaar van de bundel en wordt tijdig geïnformeerd over de uitslag. Inzendingen worden niet geretourneerd. Als u binnen een week niets van ons hoort, hebben wij uw inzending niet ontvangen. Neemt u in dat geval contact met ons op.

De verhalen en gedichten moeten uiterlijk maandag 9 februari 2015 per e-mail gestuurd worden naar top2015@uitgeverijkontrast.nl, Uitgeverij Kontrast, Reuvensweg 17, 6861 XH Oosterbeek, onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Voor verdere informatie: www.topbemmel.nl of www.uitgeverijkontrast.nl/gekvanreizen

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.