Waardwonen investeert € 9.000.000 in energiebesparende maatregelen

Foto:

Waardwonen investeert de komende zeven jaar € 9.000.000 in het aanbrengen van energie- besparende maatregelen in haar woningbezit. De corporatie heeft als doelstelling dat in 2020 het gehele woningbezit een gemiddeld energielabel van B of hoger heeft. Dat betekent dat de komende jaren aan 1300 woningen energiebesparende maatregelen aangebracht worden. 

De corporatie vindt energiebesparing belangrijk om de woonlasten voor de huurders laag en betaalbaar te houden. Daarom investeert zij flink in energiebesparende maatregelen. Daarnaast wordt daarmee de uitstoot van koolzuurgas (CO2) verminderd. 

Op dit moment worden 74 woningen in de Eiken- en Berkenstraat in Huissen voorzien van dak-, gevel- en vloerisolatie. Daarnaast worden dankzij de bijdrage van de provincie Gelderland, de Gelderse Investeringsimpuls, zonnepanelen geplaatst. De isolerende maatregelen en de zonnepanelen zorgen voor een flinke verlaging van de energielasten. 

Waardwonen ontvangt, net als een aantal andere Gelderse woningcorporaties, subsidie van de provincie Gelderland om haar woningen extra te ‘ verduurzamen’. De Gelderse Investeringsimpuls draagt dus bij aan verduurzaming van woningen en creëert extra werkgelegenheid in de bouw (naar schatting 600 banen en 150 leerlingwerkplaatsen).

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.