Huissen bij Kaarslicht: stadje in Charles Dickensstijl 

HUISSEN – De straten van de Huissense binnenstad zijn donker op zaterdag 13 december. De enige verlichting komt van duizenden waxinelichtjes en lampjes. Dat is Huissen bij Kaarslicht. Het stadje oogt als in een (Kerst)verhaal van Charles Dickens. Maar Scrooge zul je niet vinden. Wél tientallen Kerstkramen, winkeliers en horeca die de duizenden bezoekers ‘omarmen’ en tal van optredens.

Huissen bij kaarslicht is daarom een warm feest, ondanks winterse temperaturen. Dit jaar alweer voor de negende keer georganiseerd. Eerst door muziekgezelschap De Bevelanders (met drijvende kracht Piet Schrijver) en sinds 2009 door de Ondernemersvereniging Huissen.
In al die jaren is het aantal bezoekers enorm gestegen. Enkele duizenden mensen van heinde en verre zorgen voor een heel gezellige drukte. Zij komen af op: de tientallen kramen waarop interessante waren op worden aangeboden, de winkeliers die een extra koopavond beleven en de horeca die wederom z’n beste beentje voor zet (veelal met optredende artiesten). De plaatselijke middenstand ‘omarmt’ haar bezoekers. Een top Kerstsfeer!

p08wlo5vs661azfal1xe688kg

Start al om 16.00 uur

Ook is er een levende Kerststal en een lasershow op de Markt. Bovendien vinden op buitenlocaties en op andere plekken in Huissen-centrum juist weer binnen, optredens plaats. Onder meer van: zangkoren (sommige wel met meer dan 50 personen!), de Balletschool, het geweldige muziekensemble The Flexcats en de Huissense toneelvereniging Marjatta met een voorstelling in… Charles Dickensstijl.

De optredens starten op deze feeërieke zaterdag 13 december zo rond 18.00 uur en duren tot 21.00 uur. De kerstmarkt begint al eerder, om 16.00 uur. De winkels zijn geopend tot 21.00 uur. Daarna gaat de gezelligheid van Huissen bij Kaarslicht in de horeca nog door.

De speciale kerstmarkt loopt door het gehele centrum. Zo’n 75 kramen worden geplaatst in de Doelenstraat, van Neercasseltstraat, Mariaplein, Lange Kerkstraat, Vierakkerstraat, de Markt, Langestraat en op het Raadhuisplein. 

idzbu4gv74ew8gyokiyikt8wa

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.