Wind en regen

Foto:

Tot en met vrijdag is het onstuimig weer met veel wind, perioden met regen en tussendoor wat zon. De middagtemperatuur ligt daarbij tussen 7 en 10 graden. In het weekend minder neerslag en een paar graden kouder.

Vannacht is het bewolkt en zijn er perioden met regen. Daarbij staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. In het noordwesten is de wind hard tot stormachtig met kans op windstoten van 70 tot 100 km per uur.

In de ochtend trekt de meeste neerslag naar het oosten weg en neemt ook de wind iets af. Vanmiddag schijnt zo nu en dan de zon en kan lokaal een bui voorkomen. De temperatuur stijgt naar 7 tot 9 graden.

Vanavond zwelt de wind vooral in het noordwestelijk kustgebied weer aan en is er kans op zware windstoten. Verspreid over het land trekken enkele buien.

Morgen is het een komen en gaan van buien. De dag verloopt windrijk en het wordt op veel plaatsen 7-8 graden.

Vrijdag neemt de wind in de loop van de dag wat af, maar gaat zeker niet liggen. Vooral in het noordelijk kustgebied kan het nog een tijd flink waaien. De dag verloopt nat en de zon laat zich amper zien. Toch is het met 8 tot 10 graden bijzonder zacht.

Zaterdag is het met 6-7 graden iets kouder. Wolkenvelden worden tijdelijk afgewisseld met zon en lokaal komen buien voor. In de nacht naar zondag blijft het op de meeste plaatsen droog en kan de temperatuur in het binnenland tot dicht bij het vriespunt dalen.

De dagen daarna neemt de kans op neerslag weer toe en is het meer herfst dan winter.

Bron: Weeronline.nl

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.