Schrijf een ‘Ode aan Gelderland’ in muziekwedstrijd

Foto:

Bands, singer-songwriters, koren, rappers, en andere muziekmakers worden uitgenodigd een nummer te schrijven over Gelderland. Op 3 december startte de muziekwedstrijd ‘Ode aan Gelderland’. Met Ode aan Gelderland wil Netwerk Gelderland zichtbaar maken welk muzikaal talent er is in Gelderland en de Gelderse identiteit ‘vangen’ in woorden en muziek. 

Win 1.000 euro of een dagje de studio in

De jury van Ode aan Gelderland bestaat uit 5 personen die een hart voor Gelderland en voor muziek hebben. Juryvoorzitter is de Gelderse Commissaris van de Koning Clemens Cornielje. De deelnemers zullen strijden om twee prijzen. De jury reikt een prijs van 1.000 euro uit aan de deelnemer die zij het best vindt. De publiekswinnaar mag een dag de studio in! 

Stemmen

Voor de muziekwedstrijd Ode aan Gelderland is een aparte website ontwikkeldnetwerkgelderland.nl/odeaangld. Daarop is alle informatie te vinden voor de deelnemers en ook zijn de ingestuurde muzikale producties daar te beluisteren. Vanaf 25 februari kan het publiek stemmen. Op 14 maart 2015 zal de jury de top 5 bekend maken met de meeste publieksstemmen. Op 18 maart kiest de jury de winnaar van de Ode aan Gelderland. 

Live optredens

Op 25 februari zal de jury bekend maken welke inzendingen toegelaten zijn tot de muziekwedstrijd tijdens een event met live-optredens. Dit event vindt plaats na afloop van de vergadering van Provinciale Staten van Gelderland op de Zuidgalerij van het Huis der Provincie, tegelijkertijd met de aftrap van de provinciale verkiezingscampagne. De uiteindelijke winnaar van zowel de publieksprijs als de juryprijs wordt bekend gemaakt op woensdagavond 18 maart, aan het begin van de uitslagenavond van de verkiezingen voor Provinciale Staten. De 3 inzendingen met de meeste publieksstemmen treden dan live op.

Ode aan Gelderland is een initiatief van Stichting Netwerk Gelderland. Kijk voor meer informatie op netwerkgelderland.nl/odeaangld of mail naar info@netwerkgelderland.nl.

2

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.