KUNST AAN HUIS gaat naar ander pand in Bemmel

Foto:

BEMMEL – Vanaf januari 2014 werd een leeg winkelpand in de Assenburg als galerie gebruikt door “Kunst aan Huis”, bestaande uit 16 Bemmelse kunstenaars. Met beperkte middelen werd het pand getransformeerd tot een heuse galerie. Dat dit gewaardeerd werd bleek uit het grote aantal bezoekers. 

Het pand kon tijdelijk gebruikt worden tot een huurder zich zou aandienen, hetgeen in oktober werkelijkheid werd. “Kunst aan Huis” moest op zoek naar een andere locatie. Deze is gevonden aan de Dorpsstraat 37 te Bemmel. De afgelopen weken zijn besteed om het gebouw om te toveren tot een mooie galerie.

Nieuw in de opzet van de galerie is dat er iedere 2 maanden een gastkunstenaar wordt uitgenodigd en een kunstenaar van “Kunst aan Huis” wordt “uitgelicht”. 

Monique Schep uit Zeist bijt het spits af als gast. Zelf zegt ze over haar werk: ‘Mijn werk is een uitdrukking van de beleving van de ziel. (…) Een grote bron van inspiratie is de Keltische cultuur. Al werkend haal ik weg, voeg toe en luister naar mijn intuïtie. Niets staat vast.’

2

Ans Derks wordt als eerste Bemmelse kunstenaar “uitgelicht”. ‘Mijn werk, aardvellen van kartonpulp en schilderijen, kenmerkt zich door de basale, organische uitstraling,’ aldus Ans. ‘Ik geef mijn werk een extra dimensie mee; een eigen werkelijkheid.’

De heropening van de galerie, die iedere vrijdag en zaterdag van 11:00–17:00 uur geopend is, zal plaatsvinden op vrijdag 12 december om 16.00 uur. Belangstellenden zijn welkom!

Uiteraard is de galerie tijdens de Kerstmarkt ook geopend van 12.00 tot 18.00 uur.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.