Oproep voor vrijwilligers Mantelzorgcafé in Huissen

Foto:

HUISSEN – ‘Mantelzorg’, iedereen weet inmiddels wel ongeveer wat dat is. Maar vaak beseffen we niet dat we zelf mantelzorger zijn. ‘Het is toch mijn kind, partner of ouder, dus is het logisch dat ik daarvoor zorg.’ Maar dat we deze structurele zorg voor iemand, 24 uur per dag als zwaar mogen ervaren, dat is nog wel een taboe. 

‘Ik spreek uit eigen ervaring als mantelzorger voor een inmiddels volwassen kind. En ook ik wist niet dat ik mantelzorger ben,’ aldus Anske van Spanje.

Tijdens mantelzorgdagen heeft Anske gemerkt hoe fijn het is om één dag in het jaar met andere mantelzorgers kennis uit te wisselen, ervaringen te delen en van elkaar te leren. Of zoals zij zelf zegt: ‘Op de mantelzorgdagen hoef ik niets uit te leggen.’

In 2015 start in Huissen, met ondersteuning van SWL, een structureel mantelzorgcafé. Dit ontmoetingsmoment voor mantelzorgers zal zes keer per jaar op elke derde woensdag van de maand plaatsvinden.

Anske en SWL doen hierbij een oproep aan vrijwilligers die dit met hen vorm willen geven en op willen zetten. Ze zijn op zoek naar mensen die gastvrouw/heer willen zijn op deze middagen, maar ook actief willen meedenken over de invulling van deze middagen. 

Voor informatie kunt u terecht bij:

Anske van Spanje  026 3254569

e-mail: anna.48@live.nl

 

Stichting Welzijn Lingewaard

Monique Ritzen – mantelzorgconsulent

Tel: 06 22933258

e-mail: m.ritzen@swlingewaard.nl

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.