Huu’j mar, hier mo’j zien! (video)

BEMMEL – Het is zaterdag 29 november, De Roskam is blauw verlicht, er wapperen blauwen vlaggen boven de ingang en de blauwe loper loopt onder het grote hoefijzer door naar de warmte van Café De Roskam. CV De Blauwe Pony ’81 opende afgelopen zaterdag het carnavalsseizoen met het alom bekende Oordupkesfestival. 

Ook deze avond van de ‘’Blauwen’ had weer een hoog amusementsgehalte. Er werden maar liefst acht optredens verzorgd door ‘Lingewaardse Toppers’. De driekoppige vakjury moest uit deze optredens de drie beste, meest carnavaleske en vermakelijke optredens halen.
De “blij dat ik glij Toepers”, “Menno J en de Pins” en de “Frou-Frou-tjes” werden verkozen om door te gaan naar de barrage. Zij maken 31 januari tijdens de Pronkzitting van De Blauwe Pony ’81 uit wie de felbegeerde Oordupkestrofee mee naar huis mag nemen.
tksqpl4epgrnd10jc4agxsx0m
De aanmoedigingsprijs of “De Belofte” voor de toekomst ging wederom naar de Kidang dames die dit jaar met hun Boerenfrollies-act voor het derde jaar op rij “De Belofte” wonnen. Hiermee komen zij tevens in aanmerking voor een optreden tijdens de Pronkzitting in januari. 
Optreden menno j en de pins

De in ruime getale aanwezige dorstlustigen kozen vervolgens voor ‘Menno J en de Pins’ die met hun nummer ‘Naar de Carnaval’ de zaal nogmaals volledig op de kop zetten. Het ODF werd maar liefst voor de 33e keer gehouden, waarmee de Blauwe Pony ’81 het einde van hun jubileumjaar nogmaals opsierden

Foto’s: C.V. De Blauwe Pony ’81

g74z77zpk2dp7yhoo8z99t0tu

mgin8yo43tt959c0qcn7zktyd

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.