Televisiezender Kanaal 13 wijzigt naam in tv13!

Foto:

REGIO – Het commerciële station Kanaal 13 wijzigt met ingang van 5 januari 2015 zijn naam in tv13. Met de wijziging wordt ook de vormgeving van de zender aangepast. Veel programma’s krijgen een make- over. Naast een nieuwe look op tv wordt ook een nieuwe website in gebruik genomen en zullen nieuwsitems sneller online beschikbaar zijn.

Het oude logo heeft plaatsgemaakt voor een fris en eigentijds logo, dat in alle uitingen terugkomt. Met het logo wordt ook een nieuwe naam geïntroduceerd: tv13. Hiertoe is besloten omdat het woord “Kanaal” veel verwarring opriep, met name omdat dit door de kabelmaatschappijen ook werd gebruikt om de plek op de mediabox aan te duiden.

De cijfers 13 zijn gebleven omdat die al een behoorlijke bekendheid hebben bij de kijkers. De nieuwe naam voelt vertrouwd maar is wel makkelijker te communiceren. “Veelal blijkt dat wij aan kijkers en klanten moeten uitleggen dat Kanaal 13 niet op 13 zit maar op Kanaal 35”, aldus een woordvoerder van de zender. “De naam is ook verzonnen in de tijd dat digitale televisie nog helemaal niet zo ingeburgerd was zoals nu het geval is”.

Programma’s zoals Nieuws en Uit TV krijgen een compleet nieuwe look en ook aan de inhoud is gesleuteld. De zender krijgt verder een meer uniforme uitstraling krijgen.

Online media

Met een nieuwe naam wordt ook een nieuwe website in gebruik genomen. De zender wil de items nu sneller, vaak al voordat de uitzending is, online beschikbaar stellen. Ook wordt er meer ingezet worden op het gebruik van social media zoals Facebook, Twitter en Google +.

“Onze kijker krijgt straks via Facebook of Twitter een bericht over de nieuwsitems die bij ons te zien zijn. Via dezelfde kanalen krijgt hij later op de dag een link naar onze website waar het item te bekijken is.”, aldus de woordvoerder. De consument kan zelf bepalen waar en hoe die de nieuwsitems bekijkt.

De kijker kan nu al terecht op tv13.nl of op de social mediakanalen van de zender voor nieuws en nieuwe video’s.

Uitzending

tv13 zal zich blijven richten op het gebied Arnhem/Nijmegen maar is in een veel groter gebied in Gelderland te ontvangen via UPC Digitale TV, kanaalnr. 35, de provider met de meeste aansluitingen in Gelderland.

De zender brengt dagelijks nieuws en informatie, Uit TV, Vitesse TV en items over N.E.C, programma’s zoals Hoge Bomen en Behind The Art.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.