Dag Mooie Doornenburger!

Foto:

DOORNENBURG – Graag nodig ik je uit om op 8 december 2014 19.30 uur te komen brainstormen op het kasteel in Doornenburg. Vele van jullie heb ik al gesproken over de ideeën die er leven om met elkaar Doornenburg meer op de kaart te zetten.

Hoe kunnen we al dat moois dat we in Doornenburg hebben verbinden. Denk hierbij aan het Kasteel, Fort Pannerden, de Klompenwaard, de Kerk, de verenigingen, de talenten, de horeca, de pontverbindingen, de Waal, het Pannerdens kanaal, de Linge, kano en fietsverhuur, dichters, muziekanten, fotograven, dichters, schilders, tekenaars, Zepplinn, campings, ontspanning als Yoga, massage’s, verhalenvertellers, B&B’s. 

Hoe kunnen we onze talenten en diensten met elkaar verbinden zodat meer mensen van buitenaf ons weten te vinden en daardoor een of meer dagen in ons dorp willen vertoeven en verblijven. Hierdoor kunnen we Doornenburg prettig leefbaar houden en economisch interessant voor iedereen. We behouden dan de bakker en supermarkt en kunnen genieten van al dat andere wat we in ons dorp hebben!

Door Doornenburg en het rivierenlandschap biedt het de Doornenburger en de ondernemers in de toeristische sector kansen om samen meer rendement te behalen als we onze krachten bundelen.

Deze bijeenkomst biedt ons de kans elkaar beter te leren kennen door te horen wat we in huis hebben. En misschien kunnen we de basis leggen voor meer onderlinge samenwerken in arrangementen.

Doel van de avond

  • Geïnspireerd worden door en uitgedaagd tot onderlinge samenwerking
  • Bedenken eerste concrete ideeën
  • Een evenement samen op de kaart te zetten? Animo?
  • En natuurlijk waar u zelf nog belangrijke kansen ziet

We zouden bijvoorbeeld een “markt”  kunnen organiseren waarop we ons als Doornenburgers profileren aan het grote publiek. Pers uitnodigen etc.

Samen brainstormen over:

Het gebied/dorp als Merk – Toegankelijkheid verbeteren – Welke verbindingen- Jaarlijks thema – Natuur, rust en ruimte -Educatie – Horeca Kleinschalig overnachten – Rijke historie zichtbaar maken – Slapen op de hooizolder – Sportieve beleving – yoga, Tai chi, wandeltocht – Waalzinnig Onthaasten Dynamiek – Kleinschalige evenementen – kunstroute.

Tijdelijke kleinschalige recreatiemogelijkheden. Het ploeteren door de modder en ruig terrein in combinatie met het het vele water  om en door Doornenburg heen, de strandjes langs de Waal geven mogelijkheden. 

Het binnen deze contouren bijvoorbeeld realiseren van kleinschalige evenementen in de vorm van muziek, toneel en kunstzinnige vorming waarin elk talent of dienst een plek kan krijgen.

Op basis van deze bijeenkomst kunnen we kijken of er voldoende draagvlak is om samen te werken, welke ideeën zijn er en welke willen we verder uitwerken?

Onderzoeken op welke manier publiciteit kan worden gegenereerd en worden gecontinueerd. 

Gemeente vragen om mee te werken.. 

Een vervolgbijeenkomst zal bij voldoende belangstelling in januari plaatsvinden. Alle betrokken mensen worden daarvoor dan weer van harte uitgenodigd.

Ben je nieuwsgierig? Of nog wat voorzichtig? Wil je wel komen, maar je nog niet vast leggen, ben je enthousiast? Heb je ideeën?  

Alles mag en iedereen is welkom!

8 december 2014 19.30 uur koffiekamer Kasteel Doornenburg

Ken je nog mensen die geïnteresseerd zijn in deze ontmoetingsavond? Nodig hen dan uit. Ook suggesties zijn van harte welkom!

Wel graag aanmelden (ivm de koffie en thee) via: info@zepplinn.nl 

Vriendelijke groet, Marjo Wiltingh (06-515 87 368)

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.