Agressieve motorrijder veroorzaakt ongeluk met gestolen motor

Foto:

HUISSEN – Zaterdagmorgen rond 10 uur vond er op de Karstraat een ongeval plaats tussen een motor en een auto. De motorrijder en zijn vrouwelijke passagier, beiden 37-jarige inwoners van Arnhem, raakten gewond. Ondanks dat probeerden zij er vandoor te gaan. Een politieagent wist dit te voorkomen. Tijdens het daaropvolgende onderzoek werden meerdere strafbare feiten vastgesteld.

De motorrijder reed vermoedelijk met hoge snelheid over de Karstraat richting Bemmel. In de S-bocht verloor hij de macht over het stuur en kwam op de andere weghelft terecht en kwam hij in botsing met een 62-jarige automobilist uit Oosterhout (GLD). Zowel de motorbestuurder als zijn passagiere droegen geen helm en liepen bij hun val onder meer hoofdletsel op. De automobilist bleef ongedeerd.
Terwijl de motorrijder weg probeerde te komen gedroeg hij zich agressief en beledigde de agent. De man werd vervolgens onwel. Toen hij bijkwam bleef hij agressief en bedreigde vervolgens het hulpverlenende ambulancepersoneel; zij doen hiervan aangifte. Hij werd geboeid en is evenals de gewonde passagiere per ambulance naar het UMC St Radboud overgebracht.
Geen rijbewijs en motor gestolen
De motor bleek eerder deze maand gestolen te zijn. Ook werd een tas voor verder onderzoek in beslag genomen. Daarnaast bleek de motorbestuurder niet in het bezit van een geldig rijbewijs te zijn.
In het ziekenhuis is bloed van hem afgenomen voor onderzoek naar rijden onder invloed.
Naast de boetes vanwege de verkeersovertredingen zal proces-verbaal worden opgemaakt voor de aanrijding en ook diefstal.