ZorgZaam Lingewaard: Sociaal Wijkteam Doornenburg van start

Foto:

Dit voorjaar start de gemeente Lingewaard met een proef in het kader van de decentralisaties: het sociaal wijkteam in Doornenburg.

Vrijwilligers en professionals slaan de handen ineen en vormen samen het Sociaal Wijkteam (SWT). Het SWT geeft informatie en advies over wonen/zorg/welzijn en biedt ondersteuning en/of hulp bij het zelfstandig wonen en deelnemen aan de maatschappij.
Het SWT zal voor inwoners klaarstaan om samen met die inwoner te bekijken wat er nodig is om mee te kunnen doen aan de samenleving. Samen zoeken zij naar mogelijkheden dicht bij huis.

Met de proef wil de gemeente onderzoeken of dit een goede manier is om burgers optimaal te betrekken bij de ondersteuning en/of hulp die noodzakelijk is. Daarnaast is het SWT een manier om de onderlinge samenwerking tussen professionals en vrijwilligers te verbeteren.

Het SWT sluit aan bij het participatiepunt dat al in Doornenburg aanwezig is. Dit punt wordt bemenst door vrijwilligers en vormt een voorportaal voor het sociale wijkteam waar voornamelijk professionals werkzaam zijn.

Begin maart wordt een informatieavond gehouden in het Ontmoetingscentrum Doornenburg. Via Lingewaard Nieuws, het GemeenteNieuws en de website van de gemeente wordt u geïnformeerd over de datum.

Bron: Gemeente Lingewaard


Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties