Polsbandjes bij Fruusjoppe in Huusse

Eén van de hoogtepunten van carnaval in Huissen  is het fruusjoppe op carnavalsmaandag. Jong en oud trekt dan al hossend van kroeg naar kroeg door het gezellige centrum  van de stad. In samenwerking met de Horeca kijkt SHCG De Kraonige Zwaone naar mogelijkheden om dit feest zo gezellig en veilig mogelijk te organiseren. Dit jaar kent het organiseren een extra uitdaging: de drank en alcohol wet. Onder aanvoering van De Kraonige Zwaone is daarom naar een oplossing gezocht waarbij niemand uitgesloten wordt om te komen fruusjoppe.

In samenwerking met Horeca Huissen en gemeente Lingewaard is een plan ontwikkeld dat een antwoord geeft op de Drank en Alcohol wet waarbij geen doelgroepen uitgesloten worden.

Polsbandje als oplossing

Alle carnavalisten zullen op maandag voorzien worden van een rood polsbandje (18 jaar en ouder) of een groen polsbandje (18-).

Carnavalisten onder de 18 jaar zullen, behalve een groen polsbandje, ook nog een stempel krijgen. Het polsbandje geeft toegang tot alle cafés en feesttenten en geeft de mogelijkheid om een consumptie te bestellen. Middels de kleur is voor alle partijen duidelijk wie wel en wie geen alcohol mag kopen en drinken.

Op verschillende plaatsen in de kom zal de mogelijkheid bestaan om een polsbandje aan te schaffen. 

Vanaf 15 jaar krijgt men voor €2,50 mogelijk na een screening van het ID,  het juiste bandje en een consumptiemunt (een Boes). Met deze Boes kan men in alle kroegen van Huissen een consumptie bestellen. 

Samen

Deze gezamenlijke oplossing biedt zowel de Horeca als de Gemeente de mogelijkheid om te voldoen aan de alcoholwet en zorgt ervoor dat alle doelgroepen welkom blijven in Huissen. Het fruusjoppe kan daarmee gewoon door gaan. En daar is het De Kraonige Zwaone om te doen!!

We rekenen op uw medewerking!

De Kroanige Zwaone

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties