Ontvang tot €750 terug voor woningisolatie

Foto:

Per 1 januari 2014 kunnen ook woningen van een later bouwjaar dan 1980 van de subsidieregeling gebruik maken. Wel moeten de werkzaamheden ná 1 januari 2014 uitgevoerd zijn.

De subsidie voor de woningisolatie bedraagt maximaal 500 euro per woning (zijnde een derde van de subsidiabele kosten) en is voor het uitvoeren van isolatie van dak-, vloer- en gevel aan particuliere woningen. 

De provincie Gelderland denkt dat door woningisolatie in de bestaande bouw een grote klimaatwinst te behalen is. Daarom is eind 2010 een eenvoudige subsidieregeling ontwikkeld die uitgevoerd wordt door de gemeenten. 

Bij de start van de regeling gold de regeling alleen voor woningen die vóór 1980 zijn opgeleverd en met een WOZ-waarde tot maximaal 350.000 euro. De toetsingscriteria zijn in 2013 versoepeld door het loslaten van de maximale WOZ-waarde. Ook is de regeling toen uitgebreid met glasisolatie en een burenbonusregeling. (Bij de burenbonusregeling kan het subsidiebedrag oplopen tot 750 euro).

Bouwjaar losgelaten

Per 1 januari 2014 is de regeling door de provincie Gelderland opnieuw versoepeld: ook het bouwjaar is nu losgelaten. Dit betekent dat per 1 januari 2014 ook woningen van een later bouwjaar dan 1980 van de subsidieregeling gebruik kunnen maken. De werkzaamheden moeten wel ná 1 januari 2014 zijn uitgevoerd.

In de eerste periode tot 2013 zijn 147 subsidietoekenningen gedaan. Gevelisolatie is in die periode het meest toegepast. Na het loslaten van de WOZ-waarde van woningen (max. 350.00,-) per 1 januari 2013 zijn tot medio januari 20014 nog eens 92 subsidietoekenningen gedaan. Glasisolatie was toen het meest aangevraagd gevolgd door gevelisolatie.

Lees meer op woningisolatie.nu. Voor meer informatie en afhandeling van een aanvraag dient u echter rechtstreeks contact op te nemen met de gemeente.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties