Weer twee schoolzones een feit in Lingewaard!

In 2013 is samen met basisschool Pius X te Bemmel en basisschool De Wieling te Haalderen, ouders, wijkplatforms en politie gekeken naar de verkeersveiligheid rondom deze scholen en er naar toe.
Dit heeft geresulteerd in het instellen van een schoolzone. Daarnaast is bij beide scholen een schoolroute aangewezen, die met rode stippen wordt aangegeven. Wethouder Kees Telder was op bezoek bij basisschool Pius X te Bemmel.

Wethouder Kees Telder:  “Met de schoolzone bij basisschool Pius X is, in goede samenwerking met betrokkenen de vijfde veilige schoolroute in Lingewaard gerealiseerd. Er is uitgebreid aandacht besteed aan signaleringsfuncties voor het verkeer rondom de school.”

“Binnen de schoolzone en op de schoolroutes gelden de reguliere verkeersregels. Aan weggebruikers wordt echter gevraagd om rekening te houden met de vele kinderen die in dit gebied gebruik maken van de weg en hun gedrag hierop aan te passen.  Kees Telder: “We vragen inwoners om hun snelheid aan te passen en  zoveel als mogelijk niet binnen de schoolzone of op de schoolroute te parkeren”.

U kunt de schoolzone herkennen aan kleurrijke inrichting en de markering op de weg. Daarnaast is bij beide scholen een schoolroute aangewezen. De schoolroute herkent u aan de rode stippen op de weg.

mobyo70bofvvqrfujrewxjyo1

dswp2v7ikgkwvfik9c0sse8y7

Voor 2014 zijn Basisschool Marang te Angeren en de Jozefschool te Huissen uitgenodigd in gesprek te gaan over de verkeersveiligheid rondom hun school en er naar toe.

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties