Trui uit regenjas aan op warme truiendag 

Foto:

Vrijdag is het warme truiendag, een mooi initiatief om ons bewust te maken van de uitstoot van CO2. Een tactisch gekozen datum want normaal gesproken is het op 7 februari zo’n 5 graden. Maar dit jaar is het veel te warm.

Qua temperatuur kunnen de warme truien, volgens weeronline, wel in de kast blijven. Een regenjas is wellicht meer op z’n plaats. Weeronline.nl verwacht voor vrijdag een maximum temperatuur van zo’n 11 graden en onstuimig weer. Wel helpt het natuurlijk om vandaag de verwarming een paar graden kouder te zetten. Hiermee stoten we minder CO2 uit.

In de ochtend is het het warmst. In het zuiden word dan al een graad of 11 gehaald. In de rest van het land is het ook uitzonderlijk zacht met een graad of 8 tot 9, de temperatuur daalt in de loop van de dag. Wel staat er vrijdag veel wind en regen op het programma.

Vorig jaar was het een stuk kouder. Het werd overdag 4,2 graden in De Bilt en in de ochtend lag de temperatuur nog op -1,6 graden. Toen viel warme truiendag op 8 februari.

Verwarming hele winter al niet hoog

We beleven tot nu toe een van de warmste winters ooit. Met een gemiddelde temperatuur van 5,8 graden dulden we alleen 1990 en recordjaar 2007 voor ons. Met deze temperatuur stoken we veel minder dan vorig jaar toen de gemiddelde wintertemperatuur uitkwam op 2,9 graden gemiddeld.

Doe mee aan warme truiendag

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties