Overblijfselen Duitse soldaat gevonden in Park Lingezegen

Foto:

Bij de zoektocht naar explosieven in Park Lingezegen is het stoffelijk overschot gevonden van een Duitse soldaat. Dat heeft het bureau dat verantwoordelijk is voor Park Lingezegen vrijdag bekendgemaakt.

De soldaat werd maandag gevonden, in een schuttersput. De meetapparatuur registreerde de portemonnee met Belgische munten die de soldaat bij zich droeg.

Het stoffelijke overschot is geborgen door de identificatiedienst van de landmacht en overgebracht naar Soest. Daar wordt geprobeerd de identiteit van de man te achterhalen, zodat de nabestaanden geïnformeerd kunnen worden.

Militaire begraafplaats

Als de identificatie is afgerond, wordt de soldaat begraven op de Duitse militaire begraafplaats in het Limburgse Ysselsteyn.

Bij de aanleg van het park zijn de afgelopen tijd grote hoeveelheden niet-ontplofte explosieven en munitie aangetroffen. Er werden onder meer honderd granaten opgegraven.

In het gebied tussen Arnhem en Nijmegen is tijdens de oorlogsjaren 1944 en 1945 zwaar gevochten. De streek bevond zich in de frontlinie toen de Slag om Arnhem in 1944 mislukte.Ter nagedachtenis hiervan is in 1946 een herdenkingskapel gebouwd aan de Heuvelsestraat in Bemmel.

Informatiebijeenkomst

Bij het onderzoek naar explosieven in Park Lingezegen zijn inmiddels veel handgranaten en oude legerkisten met restanten van munitie en granaten aangetroffen. Het projectbureau Park Lingezegen organiseert naar aanleiding van dit onderzoek een informatieavond. Kijk hier verder voor meer informatie.

Foto: Park Lingezegen

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties