Kruising Van Elkweg – Papenstraat in Bemmel op de schop

Foto:

Provincie Gelderland gaat de kruising Papenstraat met de Van Elkweg in Bemmel grondig aanpakken. De reconstructie heeft als doel om het verkeer voor nu en in de toekomst veilig en vlot af te wikkelen.

Werkzaamheden
De kruising wordt vergroot door de aanleg van meer opstelstroken op de Van Elkweg.
De bushalte op de Papenstraat richting Van Elkweg wordt  toegankelijk gemaakt voor minder validen en gaat over in een korte busbaan die direct op de kruising aansluit.
Voor het waterschap wordt een nieuwe duiker aangelegd en worden sloten verlegd en vergroot.
De verkeersregelinstallatie en de openbare verlichting worden vernieuwd en in de Papenstraat wordt een nieuw geluidsscherm geplaatst.

Planning
In de komende periode worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Het betreft het kappen van bomen en het  aanpassen van sloten. Daarna worden kabels en leidingen verlegd. Vanaf mei start het grond- en asfaltwerk aan de kruising.

Het verlies van de gekapte bomen wordt, deels nabij de kruising en deels op andere plekken in Bemmel, gecompenseerd

Verkeersmaatregelen
Bij het vellen van bomen, vergraven van sloten en verleggen van kabels en leidingen worden de Van Elkweg en de Papenstraat niet afgesloten. U moet wel rekening houden met een tijdelijke versmalling van de kruising. In verband met het verleggen van een gasleiding wordt de Baalsestraat enkele weken afgesloten. Het verkeer wordt dan lokaal omgeleid.

Vervolg
In april wordt u verder geïnformeerd over de werkzaamheden, omleidingsroutes en bereikbaarheid.

Samenwerking
Het project wordt in samenwerking met de gemeente Lingewaard uitgevoerd door de provincie Gelderland. Het project komt mede tot stand door financiële steun van de Stadsregio Arnhem Nijmegen

Meer informatie
Voor de meest actuele stand van zaken bij wegwerkzaamheden kunt u op bereikbaargelderland.nl een gratis e-mail alert inschakelen.

Voor vragen over de werkzaamheden neemt u op werkdagen contact op met het Provincieloket van de provincie Gelderland, (026) 359 99 99 of per e-mail provincieloket@gelderland.nl (www.gelderland.nl/provincieloket).

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties