‘Hussens Mins’ blijft ‘koning’ op Pronkzitting

Ondanks verwoede pogingen om aan de spreekwoordelijke ‘poten’ van de positie van het Huussens Mins te zagen was iedereen het aan het eind van de Pronkzitting van een afgeladen Brink het afgelopen zaterdag eens: Lang leve De Koning!!

Na een wervelende avond die bol stond van buut, dans en zang was het toch weer Wilma Demon die als Huussens Mins met zowel haar troonrede, in ‘hoog Hollands’, als haar buut, in het Huissens, de zaal als vanouds op haar hand kreeg.  Vanzelfsprekend was dit echter niet. Verschillende collega’s  hadden werkelijk alles uit de kast getrokken om haar positie binnen het Huissens carnaval aan het wankelen te brengen.

Bekijk de foto’s hierboven in de fotoviewer


Emir Sjeik Houssein Hallal, Gabri van Aalten, trachtte zelfs de zaal bij binnenkomst middels Arabische gezangen en in chador (soort burka) gehulde assistenten te intimideren. Zijn poging om de mannelijke helft van de zaal mee te krijgen om op hem te stemmen tijdens de komende gemeenteraad verkiezingen was bijzonder succesvol, maar niet voldoende voor een machtsovername, al was hij er zeer dichtbij.

Ook de verrassende terug keer van Joop Brons, als Narrenspiegelaor, was om in te lijsten maar het mocht uiteindelijk niet baten.

Zelfs de Slubkes deden met een totaal nieuwe act een poging om de door henzelf opgelegde status als ‘de kurk waar de Pronk op drief’ weer in te vullen. Dirigent Martijn Schenk trok echt alles uit de kast om de Slubkes tot een fantastisch niveau te brengen. Dat lukt zéker, maar hij moest aan het eind van de avond zijn hoofd toch buigen.

Nadat het buutreednersgilde Philipus Neri burgemeester Marianne Schuurmans middels een Braveheart-achtige trailer welkom had geheten, mocht het nieuwe duo Hans (van Gellecum) en Hans (Schmeinck) na de Spiegelaor het spits afbijten om met hun gerecyclede grappen de zaal op hun hand te krijgen. Diverse woordspelingen en Wim van Baal waren dankbare onderwerpen die de zaal lieten schudden. Voorheen varkensboer Harrie (Frits Reijmers) gooide als plastisch chirurg letterlijk alles in de strijd om met de eer te gaan strijken. Zelfs Dokter Oetker en Dokter Bibber werden ten tonele gebracht, maar het mocht uiteindelijk niet baten.

Voor het sluitstuk van het Huussens Mins werd de zaal nog getrakteerd op een muzikaal feestje van de Lola’s en Stripke Veur en een Brits ingevulde showdans van de garde. Daarna was het echter Wilma die met behulp van haar collega’s van Philipus Neri met de eer mocht gaan strijken en daarmee de machtsorde in stand hield.

Foto’s door Tom Levels (kijk hier voor meer foto’s).

Tekst Ramon Evers namens De Kraonige Zwaone.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties