Respect op Challenge Days

Foto:

Op 29 en 30 januari hebben ruim 200 leerlingen van het OBC (Over Betuwe College) en een twintigtal volwassen begeleiders in Huissen bijzondere dagen met elkaar beleefd.  Stichting Welzijn Lingewaard organiseerde in samenwerking met het Overbetuwe College Huissen en samenwerkingspartners van het Centrum  voor Jeugd en Gezin de Challenge Days, bekend van het  TV programma ‘Over de Streep’.

De dag begon om 8.30 uur met een zaal vol zenuwachtige jongeren en volwassen begeleiders die door middel van opdrachten, spellen, knuffels, het uitspreken van onzekerheden en dromen langzaam met iets andere ogen naar elkaar gaan kijken.

Eén van de  hoogtepunten van de dag is het ‘Over de Streep’ gedeelte, waarbij zichtbaar wordt wat leerlingen en volwassenen zoal voor hun kiezen krijgen en het tonen van respect voor deze ervaringen. Dat de twee intensieve dagen onderling respect teweeg hebben gebracht zal voor zich spreken!     

Om garant te staan voor goede nazorg na de Challenge Days wordt er nauw samengewerkt tussen het Over Betuwe College, SWL en samenwerkingspartners van het Centrum  voor Jeugd en Gezin.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties