Wie maakt enthousiaste kinderen wegwijs in de natuur?

Binnen de Gemeente Lingewaard is Stichting Lingewaard Natuurlijk (SLN) o.a. actief op het gebied van Natuur en Milieu Educatie (NME) aan basisscholen binnen de gemeente. Deze Natuur en Milieu lessen/excursies vinden doorgaans buiten in de natuur plaats en worden gegeven door vrijwilligers, opgeleid tot natuurgids met ondersteuning van de groepsleerkracht. 

NME-lessen hebben tot doel kinderen de natuur te laten beleven, hun interesse te wekken voor de natuur in hun directe leefomgeving. Belangrijker dan een uitgebreide kennis over de natuur is hierbij de vaardigheid om kinderen de natuur te laten beleven en hen te enthousiasmeren voor de natuur.  Onze NME-gidsen bezitten deze vaardigheden die we op peil houden door regelmatig scholing aan te bieden. 

Op 1 april starten wij met een cursus. De cursus bestaat uit 2 zelfstandige blokken van elk 4 dagdelen van 09:00 tot 12:00 uur op opeenvolgende dinsdagen, het eerste blok start op dinsdag 1 april, het tweede blok op 26 augustus.

De cursus is gebaseerd op het boek “Sharing Nature” van NME-goeroe Joseph Cornell. De methode “flowlearning” reikt werkvormen aan die tot doel hebben kinderen natuur te laten beleven, enthousiasme bij hen te wekken en worden tijdens de cursus praktisch onderwezen.

Joseph Cornell legt het idee  van ‘Flow Learing’ uit.

Aangezien we NME-lessen aan basisscholen in alle kernen van de gemeente verzorgen, heeft SLN behoefte aan meer enthousiaste natuurliefhebbers die bereid zijn en de gelegenheid hebben (een aantal) dagdelen in eigen omgeving kinderen de natuur te laten beleven. Uitgebreide natuurkennis is niet vereist. 

Voor informatie en/of aanmelden voorzitter@lingewaardnatuurlijk.nl.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties