Jan Meurs: ‘Donatus, donder en bliksem’

Plompverloren worden de ogen opnieuw bedrogen: staat er in de krant, dat 60 van de 80 Kinkelgebruikers niet in de Donatuskerk kunnen. Het zijn 30 vaste gebruikers en tien bands, dikke punt. De rest komt niet ieder jaar langs.

En de bewering, dat de kerk 0, 7 tot 1 ton bijdrage van de gemeente krijgt: dat bedrag is 60 mille, dus waarom moet daarover gelogen worden? Worden die aantallen niet door de krant gecontroleerd als vorm van wederhoor? De visie van Lingewaard luidt duidelijk: mfc’s bieden onderdak aan culturele en sociaal-maatschappelijke verenigingen. Is er ruimte over zoals in De Kinkel, dan is er plaats voor (para)commerciële partijen, waardoor De Kinkel inkomen genereert. In dezelfde volgorde is iedereen welkom in de kerk en er is ruimte genoeg met de pastorie erbij.

Die laatste plek kent een prijskaartje, maar voor (para)commerciële partijen is dat geen bezwaar en geeft hen ook ruimte om betaalde krachten in te zetten. Het leukste is, en zo werkt het gewoon: in de kerk kun je geloven en in het verwaarloosde kindje van de gemeente de Kinkel niet. Het geestvernauwende gesteggel rond die twee plekken vraagt onderhand uit oogpunt van goed fatsoen om radiostilte, zodat we het aan de gemeenteraad over kunnen laten.

Als Donatus de donder en bliksem neer laat dalen, dan is het gedaan met dat oude schoolgebouw.

Groet Jan Meurs

U kunt de tabellen op ware grootte bekijken door de foto in

de fotoviewer aan te klikken.

fqyombcrbcel4cyhpaqzysa1a

Overzicht gebruikers Kinkel 2013 inclusief frequentie en aantal bezoeken

h3t0m75j917v0r3udpgxrnxgv

Overzicht incidentele gebruikers


Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties