Hennepveegactie in Lingewaard en Overbetuwe levert 3.000 planten op

Foto:

Een hennepveegactie van de politie in de laatste twee weken van januari in de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard heeft ruim 3.000 hennepplanten opgeleverd. Daarbij werden negen arrestaties verricht.

Tussen 20 en 28 januari bezochten agenten in Elst (3), Gendt (2), Herveld en Huissen. Dit was ondermeer naar aanleiding van de ontvangen tips.

In Gendt ontdekte de politie hennepteelt in woningen aan de Bergakker en de Gildestraat. In Herveld ontmantelde de politie een kwekerij op de Moordakkerstraat. In op de Muntstraat in Huissen werd de grootste vangst gedaan: 1.500 planten.

Uit huis gezet

In de meeste gevallen betrof het huurwoningen en werden de huurders uit hun huis gezet. Ook bleek op vijf van de zeven plaatsen sprake van diefstal van elektriciteit door het illegaal afnemen van stroom. Daar waar mogelijk werd ook beslag gelegd op luxe goederen vanwege de verdenking dat deze van diefstal afkomstig is.

Gevaar voor uw wijk!

Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen en maken de buurt onveilig. Een kwekerij kan schade en overlast veroorzaken door lekkages, stank en schimmelvorming. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. 

Hoe herken ik een hennepkwekerij?

Er zijn verschillende signalen die op een hennepkwekerij in uw buurt kunnen wijzen: 

  • Warme en/of vochtige muren 
  • Non-stop zoemende of brommende geluiden 
  • Afgeplakte ramen, ramen en gordijnen die nooit open gaan 
  • Stankoverlast in de vorm van henneplucht 
  • Bouwwerkzaamheden en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen 
  • Stroomstoringen op het elektriciteitsnet, zoals knipperende lampen of schommelingen in de stroomsterkte 
  • Continue condensvorming op de ruiten 
  • Bewoners die nooit of heel kort op vaste tijdstippen thuis zijn in combinatie met één of meerdere van de bovenstaande signalen.

Meld het bij de politie!

Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt hennep wordt gekweekt? Aarzel dan niet en bel de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.