Bevolkingsonderzoek darmkanker 2014

Foto:

Per 1 februari a.s. start in Nederland een onderzoek naar darmkanker bij mensen tussen de 55 en 75 jaar. Het CWZ is door het RIVM en de zorgverzekeraars aangewezen als officieel screeningscentrum voor dit bevolkingsonderzoek. Het CWZ voldoet aan alle (strenge!) kwaliteitseisen die het RIVM stelt en heeft een zeer ervaren team voor u klaarstaan.

Voor wie is het bedoeld?

Zoals gezegd vindt het darmkankeronderzoek plaats bij mensen van 55 tot en met 75 jaar. Ze zijn niet allemaal tegelijk aan de beurt. In 2014 krijgt u een uitnodiging als u bent geboren in een van de volgende jaren: 1938, 1939, 1947, 1949 of 1951. Daar is over nagedacht. Uit proefonderzoek is gebleken dat vooral mensen tussen 55 en 75 jaar baat kunnen hebben bij vroegtijdige opsporing van darmkanker.

Ook is berekend dat bij mensen van 63-65 jaar relatief de meeste gezondheidswinst valt te behalen. Daarom is er voor gekozen om te beginnen met het uitnodigen van de groep mensen van 65 jaar, plus mensen die twee jaar ouder zijn en twee jaar jonger.

Het bevolkingsonderzoek wordt elke twee jaar opnieuw aangeboden, totdat iemand ouder is dan 75 jaar. Mensen van 75 jaar worden in 2014 ook uitgenodigd, omdat zij dan tenminste één keer kunnen deelnemen aan het bevolkingsonderzoek. 

Hoe werkt het?

In onze regio organiseert ‘Bevolkingsonderzoek Oost’ dit onderzoek. Bevolkingsonderzoek Oost stuurt u, als u tot de hierboven genoemde leeftijdsgroepen behoort, per post een ontlastingstest. Deelname is gratis én vrijwillig.

Meer info is te vinden op: www.cwz.nl.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties