Drumfanfare St. Sebastianus tweede tijdens NK Mars

Foto:

Na het behalen van 1e prijs met promotie, tijdens het mars-mars concours in Enschede, werd de drumfanfare van St. Sebastianus Gendt uitgenodigd om, op zaterdag 25 januari, deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap Mars met marcherende werken in Elburg. Met 86,44 punten wisten zij een tweede plaats te behalen in hun divisie.

Weken voor het Nederlands Kampioenschap Mars is er hard gewerkt door de muzikanten van St. Sebastianus. De wekelijkse repetities, extra repetities, repetities waarbij de exercitie en uitstraling van het korps vooral aandacht kregen en ook repetities die de muzikaliteit op een hoger niveau probeerden te krijgen; het hoorde allemaal bij een goede voorbereiding op een Nederlands Kampioenschap.

Op zaterdag 25 januari toonden de muzikanten van St. Sebastianus hun trots en vaardigheden aan de jury en uiteraard het publiek in Elburg. Als opmars speelde het korps het nummer “Vpred” en na het uitrichten van het korps begon de muzikale en choreografische beoordeling van de jury. Het eerste muzikale stuk, dat beoordeeld werd, was: “Milestone 50”. Een mooie Engelse mars die stond als een huis. Daaropvolgend speelden zij een mars in een Slavische sfeer, namelijk het muzikale stuk “Herzegowina”.

Het optreden in Elburg

Voordat de afmars werd ingezet sprak de presentator woorden uit als “Mooi korps” en “Graag tot de volgende keer” vanuit zijn beleving. Als afmars verzorgden zij de mars “Eagle Squadron”.

Nadat het laatste korps klaar was mocht St. Sebastianus de finale verzorgen. Met 86,44 punten vertrok St. Sebastianus weer naar het dorpje Gendt.

Als verrassing speelden jeugdleden van het Jong St. Sebastianus nog een aantal welkomstliederen, bij aankomst bij Im Weissen Rössl. Geweldig resultaat en een prestatie om trots op te zijn!

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties