Over de Streep tijdens Challenge Day 29 en 30 januari

Foto:

Stichting Welzijn Lingewaard organiseert in samenwerking met het Overbetuwe College Huissen en diverse samenwerkingspartners van het Centrum  voor Jeugd en Gezin op woensdag 29 januari en donderdag 30 januari 2014 twee Challenge Days.

Challenge Day, bekend van de televisieserie ‘Over de streep’ met presentator Arie Boomsma, wordt voor de tweede keer in Lingewaard georganiseerd. Tijdens deze dagen worden jongeren uitgedaagd over de streep te gaan en hun gevoelens niet langer verborgen te houden, maar aan elkaar kenbaar te maken in een veilige omgeving. Die omgeving wordt geboden door uit Amerika ingevlogen opgeleide en ervaren gespreksleiders, docenten van het OBC en de samenwerkingspartners. De volwassen begeleiding stelt zich net zo kwetsbaar op door ook over de streep te gaan.

‘Who Cares?’ Challenge Day campagnefilm

In totaal zullen ruim 200 leerlingen deelnemen aan de Challenge Days in sporthal de Brink, gelegen aan de Brink 7 te Huissen. Tijdens een zes uur durend programma ligt de focus op ‘weten wat er bij elkaar speelt en elkaar verder helpen in plaats van elkaar naar beneden te halen’.

Het beloven voor zowel de leerlingen als de begeleiding onvergetelijke dagen te worden, waarbij wederzijds respect hoog in het vaandel staat. Ervaring leert dat deze dagen nog lang hun uitwerking hebben.

Om garant te staan voor goede nazorg na de Challenge Days wordt er nauw samengewerkt tussen bovengenoemde partners.

Stichting Welzijn Lingewaard


Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties