Open dagen Over Betuwe College

Foto:

Op woensdag 29 januari en op zaterdag 1 februari 2014 organiseren alle scholen van het Over Betuwe College weer een open dag. Bezoekers kunnen op deze dagen informatie krijgen over alle aspecten van het onderwijs. Tijdens deze open dagen kunnen leerlingen aangemeld worden. Daarnaast is er op de ‘Inschrijfavond ’op woensdag 26 maart van 19:00 tot 20:30 uur nogmaals de gelegenheid om leerlingen in te schrijven.

OBC Elst bijt op woensdag 29 januari het spits af. Van 13:30 tot 16:00 uur en van 18:30 tot 21:00 uur zijn belangstellenden van harte welkom op de Van der Duyn van Maasdamstraat 25.

Er is informatie over lesmethodes, begeleiding, buitenlesactiviteiten en speciale programma’s. OBC Elst is een veilige mavo/havo school in hartje Elst waar leerlingen zich snel thuis voelen. Op deze school heerst een plezierige sfeer, waarin leerlingen makkelijk leren. Leerlingen in de onderbouw gaan bij het OBC Elst ‘leren, leren’. Oftewel zij krijgen steun bij het leren met behulp van studiewijzers en de leerlingen kunnen zich extra verdiepen in de lesstof tijdens ‘keuzewerktijd-uren’. Doorstroming van mavo naar havo wordt daarnaast gestimuleerd door het Mavoplus programma.

http://www.youtube.com/watch?v=
-ze_pBqEkXk


OBC Huissen
opent haar deuren op zaterdag 1 februari van 10:00 tot 13:00 uur.

Er zijn allerlei activiteiten georganiseerd om kennis te maken met deze dynamische vmbo-school. Bij OBC Huissen staat goede begeleiding centraal. Dus uitdagen waar het kan en begeleiden waar het moet. In de onderbouw kunnen leerlingen kiezen voor een Sportklas, die inmiddels al een aantal jaren met succes draait. In de bovenbouw studeren leerlingen af in de richtingen Metaal of Bouw, Wonen & Interieur (BWI), Sport, Veiligheid en Dienstverlening (SVD) of Zorg & Welzijn. Dankzij een goed samenwerkingsverband met ROC A12 is het voor de leerlingen in Huissen mogelijk om op MBO-niveau een beroepsopleiding Metaal af te ronden. Daarnaast werkt OBC Huissen samen met Praktijkschool Pro College Bemmel. Hierdoor is er een onderwijsvoorziening ontstaan voor eerstejaarsleerlingen in een veilige leeromgeving met extra zorg. 

Een andere mooie manier om met OBC Huissen kennis te maken zijn de minilessen. Leerlingen en ouders kunnen zich nog aanmelden voor de minilessen van 12 februari (start 13.00 uur). Meer informatie over de aanmelding is terug te vinden op de website van deze school.

Op zaterdag 1 februari zal ook OBC Bemmel bruisen met activiteiten van 10:00 tot 13:00 uur.

OBC Bemmel beschikt over twee locaties: de Essenpas (vmbo-t) en locatie de Heister (havo, vwo en tweetalig onderwijs). OBC Bemmel is een school met een breed aanbod, aandacht voor de leerling en ambitie. Tijdens de open dag krijgen de bezoekers informatie over de reguliere opleidingsniveaus maar ook over de bijzondere programma’s als het tweetalig onderwijs, Sportklas havo, vmbo Lifestyle, Bèta-excellent en het International Business College (havo 4). Ook is er informatie over het aangepaste vwo-programma. Het programma is zo opgebouwd dat het leerlingen de kans geeft eigen accenten te leggen, uit te blinken op verschillende gebieden en/of om hun kennis te verbreden. Tevens wordt er aandacht besteed aan het uitgebreide aanbod aan ondersteuning. Leerlingen die in willen stromen naar havo 4 of vwo 5 zijn overigens ook van harte welkom op zaterdag 1 februari. Voor hen is er de gelegenheid om een indruk te krijgen van de bovenbouw. 

http://www.youtube.com/watch?v=
lngXQi95ZMc

Voor meer informatie over de open dagen kan men terecht op www.sgomb.nl.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties