Collecteweek Hersenstichting 27 januari van start in Bemmel

Foto:

Op 27 januari gaan in heel Nederland veertienduizend enthousiaste collectanten op pad om geld in te zamelen voor mensen met een hersenaandoening. Eén op de vier Nederlanders wordt in zijn leven getroffen door een hersenaandoening, zoals beroerte, depressie, dementie, Parkinson of een hersentumor. Nog steeds ontbreekt de kennis om deze hersenaandoeningen beter behandelbaar en geneesbaar te maken. Daarom wil de Hersenstichting méér wetenschappelijk onderzoek mogelijk maken. De stichting vraagt het publiek op om de collectant niet in de kou te laten staan.

Hersenaandoeningen hebben vaak zeer ingrijpende gevolgen voor het totale functioneren. Om te begrijpen hoe en waarom een hersenaandoening ontstaat, is het belangrijk om te weten hoe de hersenen werken. En waarom ze soms niet goed werken.

Tv-spot Hersenstichting 2014

Dit begrip van hersenen en hersenaandoeningen kan leiden tot betere diagnoses en behandelingen. Dat biedt hoop voor de toekomst; een toekomst waarin patiënten met een hersenaandoening een betere kwaliteit van leven krijgen. Daarom vindt de Hersenstichting het zo belangrijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Want daarmee kan ze wetenschappelijk hersenonderzoek mogelijk maken.

De Hersenstichting doet veel onderzoek naar vier veelvoorkomende hersenaandoeningen: beroerte, depressie en traumatisch hersenletsel en Parkinson. Aan deze aandoeningen besteedt de Hersenstichting de komende jaren veel aandacht, zonder daarbij de andere hersenaandoeningen uit het oog te verliezen.

De Hersenstichting vraagt het publiek om de collectant niet in de kou te laten staan. Giften zijn ook welkom op gironummer 860 ten name van. Hersenstichting Nederland, Den Haag. Informatie staat op www.hersenstichting.nl.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties