KIES JE eigen stukje KUNST

Foto:

Kunstenares Karin Coolen houdt zaterdag 1 februari een workshop voor wijkbewoners van de Essenpas om zelf een stukje van het kunstwerk in het Hofstedepark in te vullen. Doel van de workshop is het bedenken/uitkiezen van symbolen die verwerkt worden in de “vensters” die in het park geplaatst gaan worden. Het gaat om heraldische afbeeldingen die symbool staan voor u, uw familie of op een andere wijze voor altijd worden vastgelegd als tastbare herinnering aan de huidige bewoners van deze wijk. Benieuwd naar het kunstwerk en zin om mee te doen?

In 2012 heeft de gemeente Lingewaard samen met het wijkplatform Bemmel Oost een prijsvraag uitgeschreven voor een kunstwerk in of bij het Hofstedepark in de wijk de Essenpas. Na een uitgebreid selectieproces is de kunstenares Karin Coolen als winnaar uit de bus gekomen.

Haar idee sprak Kunstcommissie en wijkplatform het meeste aan doordat deze kunst volledig is afgestemd op de locatie zelf en het kasteelthema dat werd nagestreefd. Ook de samenwerking die de kunstenares met de bewoners van de wijk wil bereiken sprak erg aan.

Haar plan omvat een drietal 3 1/2 meter hoge open kasteelvensters te plaatsen op de uiteinden van de aanwezige paden in het park.  De vensters krijgen ook letterlijk een “vensterbank” waarop het in de avondzon goed toeven moet zijn. Tevens vult zij de kruispunten in het park met een aantal stenen banken en mogelijk ook nog een aantal iets kleinere vensters. De banken worden van natuursteen en de vensters worden uitgesneden uit een dikke roestvrijstalen plaat. De vensters worden daarbij voorzien van een groot aantal uitgesneden heraldische figuren die bewoners uit de wijk representeren.

In een workshop worden deze objecten bepaald en uitgekozen. De planning is dat het kunstwerk voor de zomer in het park wordt geplaatst.

Kijk hier voor meer informatie.

Foto: Kunst in de Essenpas

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties