Huissenaar Theo Willemsen lid in de Orde van Oranje-Nassau

Foto:

Woensdag 22 januari  reikte burgemeester Marianne Schuurmans aan de heer T.A.J. Willemsen een Koninklijke Onderscheiding uit. Dit gebeurde ter gelegenheid van zijn afscheid als bestuurslid van LTO Noord.

Theo Willemsen is zelfstandig agrarisch ondernemer met een melkvee- en pelsdierenhouderij. 

Hij werd in 1984 bestuurslid van de toenmalige ABTB (Aarts diocesane Boeren en Tuinders Bond. In 1992 is hij bestuurslid geworden van de KNBTB (Koninklijke Nederlandse Boeren en Tuinders Bond). In 1999 werd hij bij een fusie van meerdere organisaties voorzitter van GLTO afdeling Lingewaard. Bij een volgende fusie en samenvoeging tot LTO Noord bleef Theo Willemsen voorzitter van de afdeling Lingewaard. Bij het samengaan op 1 januari 2012 van de afdelingen Lingewaard en Overbetuwe tot LTO Noord is hij opnieuw in het bestuur gekozen. 

Hij is dus al bijna 30 jaar bestuurlijk actief in de boeren- en tuindersorganisatie. Dit doet hij met veel gevoel voor de positie van agrarische ondernemers en hun gezinnen. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van LTO Noord op 22 januari 2014 treedt hij na een periode van 30 jaar af als bestuurslid.

Theo Willemsen is kort na de oprichting (2002) lid geworden van de Agrarische Natuur Vereniging “Lingestreek”. Hij heeft een cruciale rol gespeeld in de opbouw van de vereniging. Hij combineert zijn betrokkenheid bij de collectieve belangenbehartiging, met de verantwoordelijkheid voor het landschap met name het landschap dat door de boeren is en wordt gemaakt.

Vanaf 1986 is Theo Willemsen op het politieke vlak actief. Hij is binnen het CDA afdeling Huissen altijd een zeer actief lid. Dit zowel op ledenvergaderingen alsook bij campagne-activiteiten. In 1993 was hij voorzitter van de vertrouwenscommissie voor de kandidaatstelling van de leden van de gemeenteraad. Van 1994 tot 1998 was hij voorzitter van CDA afdeling Huissen. Binnen de gemeente Huissen was hij ook lid van de commissie van advies en bijstand voor het college. 

Ook is hij bestuurslid van de Nederlandse Federatie van Edelpelsdierenhouders.

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties