Man uit Gendt beschuldigd van poging tot moord

Foto:

De Gendtenaar werd woensdag 15 januari jl. gearresteerd nadat hij eerder die ochtend, samen met drie andere mannen, een bestuurder van een Rotterdamse BMW had beschoten. Deze beschieting vond plaats op de John F. Kennedylaan in Lithoijen bij Oss. Gisteren liet het Openbaar Ministerie in Den Bosch weten dat de vier mannen allen beschuldigd worden van poging tot moord en wapenbezit.

Beschieting

De beschieting van de 23 jarige Rotterdammer vond rond 08.15 uur plaats vanuit een of twee rijdende auto’s. Hij raakte niet gewond, maar reed een taxibusje aan en kwam daarna tegen een lantaarnpaal tot stilstand.

Achtervolging

Er volgende een klopjacht waarbij surveillance-eenheden uit de ruime omgeving en een politiehelikopter werden ingezet. De eerste verdachten werden, in een bij het schietincident betrokken auto, in de omgeving van ‘s-Hertogenbosch gezien. Toen de politie de auto wilden controleren ging die er vandoor.

Na een wilde achtervolging stopte de vluchtauto in het Gelderse Gameren en vluchtten twee mannen te voet weg. Tijdens de zoektocht naar dit tweetal kregen agenten de hulp van de bemanning van een politiehelikopter. Die traceerden rond 09.30 uur de twee mannen in het buitengebied van Nieuwaal waarna ze door de agenten werden opgepakt. De mannen zijn 35 en 51 jaar oud. 

Videoverslag van Omroep Brabant

Tas met vuurwapens

In de loop van die woensdagochtend meldde een passant de vondst van een tas met daarin vermoedelijk enkele vuurwapens. Deze tas lag langs de Maaspoortweg in ‘s-Hertogenbosch waar vervolgens een technisch- en buurtonderzoek werd gestart. De omgeving werd afgezet. De tas is waarschijnlijk uit de vluchtende auto gegooid. 

Nog twee arrestaties

Agenten controleerden vervolgens een 44-jarige en een 51-jarige man, die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij bleken in het bezit te zijn van vuurwapens en ook zij werden opgepakt. 

Aanleiding niet bekend

De vier verdachten komen uit Bergen op Zoom, Rotterdam en Gendt. Waarom zij op de Rotterdammer schoten is nog niet bekend. Wel bepaalde de rechter dat zij nog zeker twee weken vastzitten.


Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties