Guus Gertsen wint eerste slagwerk-solistenconcours UDI

Foto:

Op zondag 12 januari vond in het Bemmelse NOOT-gebouw het eerste “UDI slagwerksolistenconcours” plaats. Jonge tamboers en drummers tot de leeftijd van 18 jaar, die lid zijn van een muziekvereniging in de gemeentes Lingewaard en Overbetuwe traden tegen elkaar in het krijt.

Aan het eind van de gezellige en druk bezochte wedstrijddag ging de deskundige 2-koppige jury er met inachtneming van de KNFM-richtlijnen eens echt voor zitten. Uit de diverse in hun eigen kwaliteitscategorie aantredende muzikanten moesten zij namelijk  één overall winnaar van de dag aanwijzen. En dat viel niet mee!

Uiteindelijk klopte Guus Gertsen met slechts een half puntje Jimi Hendriks en mag hij zich daarom  de eerste tijdelijke bezitter van de “Ram-Bam UDI-wisselbeker” noemen. Misschien blijkt hij de koploper in een langjarige traditie te gaan worden. De kersverse winnaar verzuchtte daarbij wel dat hij hoopte dat de beker dan een wat “coolere naam” zou krijgen.

De presentator van de dag, lokale spreekbuis Jan Verhoeven, had ten aanzien van dit punt wel wat meer volume in huis dan slechts een verzuchting en deelde tot besluit van het evenement luidkeels mee, niet te kunnen leven met de onverdraaglijke gedachte dat deze beker meer dan één keer onder de weerzinwekkende naam “Ram-Bam UDI-wisselbeker” de regio in zou gaan.  Vervolgens riep hij cultureel fijn besnaarden en/of andere sponsoren op hun eigen, dan wel bedrijfsnaam voor de verdere toekomst aan het kleinood te verbinden. Maar niet voor niks natuurlijk…

Harmonie UDI

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties