De Blauwe Pony “draaft al 33 joar deur”

Zaterdag 25 januari houdt CV De Blauwe Pony ’81 haar jaarlijkse pronkzitting. Dit jaar heeft de pronkzitting een extra feestelijk tintje, omdat de Blauwe Pony dit jaar haar 33-jarig jubileum viert. Het programma voor deze avond ziet er dan ook van het begin tot het eind erg veelbelovend uit en de Roskam kan zich opmaken voor een ceremoniële avond vol met optredens van diverse pluimage.

De verwachtingen zijn hooggespannen

Dit jaar pronkt de Blauwe Pony onder het motto: “We draven al 33 joar deur”. Naast het feit dat de leden van de Senaat erg trots zijn op dit heugelijke feit en terug kunnen kijken op een zeer rijke historie van de Carnavalsvereniging, wordt er toch vooral vooruit gekeken. De aftrap van het carnavalseizoen heeft met een spetterend Oordupkesfestival de trend gezet voor dit jubileumjaar. Er zal worden toegewerkt naar een climax, waarbij de pronkzitting de volgende spreekwoordelijke horde voor de pony zal zijn. De winter lijkt vooralsnog niet zijn intrede te willen doen, waardoor de pony lekker kan blijven draven en de spieren warm kunnen blijven in de ‘stal’ van de Roskam.

h2acx6rjswo5k3e4wqojnjxab

Oordupkestrofee vs Buutreedners

Traditiegetrouw zal er tijdens deze avond ook weer worden gestreden om de unieke en fel begeerde Oordupkestrofee. De drie finalisten van het Oordupkesfestival zullen in een barrage gaan uitmaken wie de ‘cup met de grote oren’ in de lucht mag houden. De titanenstrijd zal deze editie tussen de  “1001 Toepers Nachten”, CV de Piejassen en “11 jaar Bent Zonder Talent” gaan. Vanzelfsprekend zal de haverkist weer worden beklommen door lokale buutreedners, maar zal het gat wat achtergelaten is door de “Bet Weter” lastig te dichten zijn. De muzikale omlijsting en de afsluiting van de avond wordt door Dweilorkest De Boemels verzorgd, waarna de afterparty door Duo Flow zal worden verzorgd tot in de late uurtjes.

elfagkli6rv0yw2teecdkrw9q

Ruimte voor een nieuwe Opperstalmeester?

Opperstalmeester word je niet zomaar, hij of zij zal een uitzonderlijke staat van dienst moeten hebben in het ‘land der vrijwilligers’ en door meerdere dorpsgenoten moeten worden voorgedragen.

De vraag rijst dus of er ook in dit jubileumjaar een nieuwe opperstalmeester zal worden benoemd? Wilt u naast een fantastische avond ook antwoord op deze vraag, kom dan naar de pronkzitting van CV  De Blauwe Pony ’81 op zaterdag 25 januari. De zaal van de Roskam is open vanaf 19.00 uur en het programma barst rond 19.30 uur los.

Carnavalsvereniging de Blauwe Pony

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties