Alarmfase 3 en dweilvrienden draaien doorrr!

Foto:

Wat een dag uit duizenden leek te worden – en zelfs in de boeken staat als Blue Monday – veranderde ineens abrupt! Dweilorkest Alarmfase 3 werd gebeld door De Wereld Draait Door met de vraag om mee te werken aan een item met Paul de Leeuw samen. Hoe of wat was voor sommige muzikanten nog niet helemaal duidelijk maar bliksemsnel werden alle instrumenten van stal gehaald en werden onze dweilvrienden van De RotDweilers, De Deurdweilers en de Menaemer Feintsjes gebeld met de vraag om ons te ondersteunen. Uiteindelijk reisden we met bijna 20 muzikanten af naar de Westergasfabriek in Amsterdam waar De Wereld Draait Door wordt opgenomen.

Een half uur voor de uitzending speelden we de nummers voor het eerst samen door. Stress to the max dus! Om 5 minuten voor 7 stonden we nog met Paul de Leeuw te repeteren alvorens de bekende tune van DWDD al door de studio klonk.

Het laatste item van de uitzending was voor Paul de Leeuw in samenwerking met ons en homokoor Manoevre. Paul de Leeuw wilde een statement maken tegen de anti-homowet in Rusland door een oproep te doen aan de dweilorkesten die tijdens de Olympische Spelen in Sotsji langs de kant staan om sfeer te brengen.

Zijn vraag was of de dweilorkesten de vrolijke homomuziek ten gehore willen brengen om op een positieve ludieke wijze bij te dragen aan het protest. Natuurlijk bleef het niet alleen bij een oproep en speelden we met onze fusiedweilband, het homokoor en Paul de Leeuw samen de nummers: I am so gay (YMCA), I want to break free, Born this way en Putin, Who the fuck is Putin.

Wat ons betreft is er een duidelijk statement gemaakt waar wij graag aan hebben bijgedragen. Het was een bijzonder leuke en chaotische ervaring om mee te maken hoe DWDD wordt gemaakt. Tijdens een dinertje in het DWDD-restaurant na afloop bespraken we nog eens hoe geslaagd dit project was. Op naar het volgende avontuur!

Bekijk het 11 minuten durende item op: 
http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/307761
. De muzikale optredens beginnen vanaf 4 minuten en 40m seconden!

Alarmfase 3 en dweilvrienden.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties