Pronkzitting Kroanige Zwaone weer in aantocht

Foto:

In tegenstelling tot vorig jaar zal dit jaar niet het Wievebal maar de Pronkzitting het eerste evenement zijn dat SHCG De Kraonige Zwaone organiseert. Door het lange seizoen, de drie dolle dagen starten namelijk pas begin maart, houdt De Kraonige dit jaar een andere volgorde aan. 

LAATSTE PRONKZITTING PRINS ROBERT

Daar seizoen 2013-2014 alweer het derde seizoen is van Prins Robert d’n Bouwmeister is dit de laatste Pronkzitting die aan Zijne Dorstlustige Hoogheid en zijn prinsenvrollie Dieteke en Corine wordt opgedragen.

BUUTREEDNERS EN LIEDJESGILDE

Naast het buutreednersgilde, dat een aantal jaar geleden is opgericht om de continuïteit en de kwaliteit van de buut te waarborgen, heeft ook het nieuwe liedjesgilde een belangrijk aandeel in het programma van de Pronkzitting gekregen. Het liedjesgilde, dat naar aanleiding van het Zwaonefestival dit jaar het levenslicht zag, heeft in navolging van het buutreednersgilde ook de doelstelling om de continuïteit en kwaliteit van zang te waarborgen.

Met het Zwaonefestival, tijdens de Openingszitting van dit seizoen, heeft het Liedjesgilde al aangetoond dat dit gilde een zeer positieve bijdrage weet te leveren aan de kwaliteit en de kwantiteit van de Huissense carnavalsliedjes. De Pronkzitting is een nieuwe uitdaging voor dit gilde.

SENIORENPRONK IN DE GOUDEN ENGEL

Op woensdag 22 januari wordt in De Gouden Engel de Senioren Pronkzitting gehouden. Ook deze avond staat in het teken van zang, dans en buut. Alle senioren die niet in staat zijn de ‘grote Pronk’ in De Brink bij te wonen, zijn om elf over half acht van harte welkom.

KAARTEN

Kaarten voor de Pronkzitting à € 15,00 zijn te bestellen via deze site (klik hier). Hier heeft u ook de mogelijkheid om Vriend van De Kraonige Zwaone te worden en daarmee alle carnavalsactiviteiten van dit gezelschap te ondersteunen. U hebt dan als vanzelfsprekend ook toegang tot alle activiteiten van De Kraonige Zwaone, waaronder de Pronkzitting.

Ook kunt u Pronkkaarten krijgen bij Slijterij Degen op ’t Zand en bij Foto van Eimeren in de Langestraat.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties