Sneeuwschuivers in de uitverkoop?

Foto:

Met de huidige temperaturen verwachten weinig mensen een snelle overgang naar serieus winterweer. De werkelijkheid ligt volgens weeronline anders. Een fors gebied met koude lucht heeft de afgelopen dagen een groot deel van Noord- en Oost-Europa bezet. Koning winter ligt dus niet te ver van Nederland klaar om een groter deel van Europa ijzig weer te bezorgen. Komt de kou verder van Scandinavië?

Winterlucht is underdog

De koude lucht trekt aan het kortste eind, maar is niet kansloos. De hegemonie van Britse depressies wordt na het weekend aan het wankelen gebracht. Nederland komt in een stromingsloos gebied te liggen en van daaruit kan het alle kanten op. De meeste oplossingen (de grootste kans) gaan uit van een relatief zacht vervolg. Een klein percentage geeft koning winter een kans om in de laatste decade van januari toe te slaan.

Hoe koud kan het worden?

Als de winterlucht Nederland weet te bereiken, dan pakt de winter gelijk goed uit. In de nachten krijgen we lichte tot matige vorst. Bij sneeuwval kan het streng vriezen. Overdag ligt de temperatuur rond het vriespunt waardoor de hoeveelheid ijsdagen snel  kan oplopen. Het koudegetal*(Hellmanngetal), wat nu nog op 0 staat, zal snel wat punten weten te scoren

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties