Linda Voortman start GroenLinks verkiezingscampagne

Foto:

Snorrende naaimachines, gloeiende soldeerbouten en de geur van koffie omgaven Linda Voortman bij de aftrap van de verkiezingscampagne in Lingewaard. Zij was te gast in het Repair Café in Huissen. Een sociaal en duurzaam initiatief.

Bij een Repair Café kan je terecht voor het herstellen van kapotte spullen en ook, gewoon, voor een praatje en een kop koffie. Duurzaam en sociaal, een prachtige combinatie. Niet voor niets koos GroenLinks deze plek om de verkiezingscampagne te starten. Een lamp, koffiezetapparaat of kapotte spijkerbroek wordt er door vakkundige vrijwilligers gerepareerd onder het motto: “weggooien kan altijd nog”.  Een daverend applaus kreeg de vakman die een bladblazer met veel kabaal weer aan de praat kreeg.

Waar mensen bijeen zijn, ontstaan mooie ideeën; zoals een ruilplan voor spullen en diensten. Uitgaan van elkaars krachten, dát helpt mensen zelfstandig te blijven. In tijden van bezuinigingen wordt het beroep dat op elkaar gedaan wordt groter.

2

Linda: “Het komend jaar wordt het jaar van de waarheid als het gaat om zorg. De wetgeving gaat gepaard met dusdanig grote bezuinigingen dat ik me ernstig afvraag of het wel verantwoord is om de zorg zo te decentraliseren. GroenLinks wil niet dat de zorg voor mensen bij gemeenten over de schutting gekieperd wordt. Wij willen dat mensen zich -ongeacht om welke wet het gaat- geen zorgen hoeven te maken of ze wel de zorg krijgen die ze nodig hebben. En we willen dat de mensen die die zorg verlenen in staat gesteld worden daar hun tijd aan te besteden in plaats van aan zinloze bureaucratie”.

Linda Voortman reageerde op vragen en suggesties uit het publiek en neemt deze mee naar Den Haag, waarmee ze tijdens debatten haar voordeel zal doen. Karin Verlaan, nummer 2 op de lijst van GroenLinks Lingewaard, praatte de bijeenkomst vakkundig aan elkaar.

Ook in Gendt is er een Repair Café, ondersteund door de SWL.

Op woensdag 29 januari vindt daar weer het maandelijkse Repair Café plaats, van 10:00 – 12:30 uur in Hof van Breunissen (Zorgcentrum St Jozef).

Foto’s: Dirk Goldschmeding en Frank Arbouw

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties