Feestelijke afsluiting van cursus Muziek Maak Je Zelf en nieuwe cursus 

Woensdag 15 januari is op feestelijke wijze de Muziek Maak Je Zelf cursus bij de Stedelijke Muziekvereniging Huissen afgesloten in Muziekgebouw Het Stedium. De leerlingen traden op met zingen en spelen voor hun trotse ouders en familie en kregen een diploma uitgereikt. Tot slot was er nog een optreden van het harmonie orkest en konden de kinderen aan de muzikanten hun vragen kwijt over instrumenten en ze konden deze uitproberen.

Nieuwe cursus     

In februari starten we weer met een nieuwe cursus Muziek Maak Je Zelf. Wekelijks wordt op vrijdagmiddag 1 uur lesgegeven aan de kinderen. Alle lessen zijn in Muziekgebouw Het Stedium, Muntstraat 10 in Huissen. Deze lessen zijn bedoeld voor kinderen vanaf groep 4 t/m 7.

Klik op de foto in de fotoviewer voor meer foto’s

Doel en werkwijze

Het doel van de cursus is een kennismaking met muziek in het algemeen en met een orkest in het bijzonder. Met kennismaking wordt ook bedoeld dat diverse aspecten van muziek, kennis van muziekinstrumenten en het spelen in een orkest aan bod komen. Allereerst echter beoogt de cursus het plezier in muziek maken te stimuleren.

De leerlingen krijgen een blokfluit en een map met werkbladen en muziek. In een groepje leren de kinderen het orkest en de instrumenten kennen, leren ze muzieknoten lezen en samen zingen. Maar ze leren vooral dat samen muziek maken heel erg leuk is. 

Na afloop van de wekelijkse lessenserie volgt een slotuitvoering voor ouders en familie met de uitreiking van een diploma. De leerlingen kunnen instrumenten uit proberen, waarmee ze les kunnen krijgen van een muziekdocent op de muziekschool!

Meer weten en inschrijven? 

Er is nog plaats om deel te nemen aan de komende cursus. Er hebben zich al meerdere leerlingen aangemeld, maar het is nog mogelijk om in te schrijven. 

Neem contact op via 06-13865492; via e-mail: secr.smh@stedelijkemuziekhuissen.nl of kijk voor meer informatie en aanmelden op www.stedelijkemuziekhuissen.nl onder ‘nieuws’.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.